Insecten spotten in je tuin: zó doe je dat

16.02.2021 13:14
insecten_spotten_in_je_tuin

Veel mensen zien insecten als een plaag, maar eigenlijk zijn die kriebelbeestjes hartstikke nuttig. Ze zorgen voor de bestuiving van bloemen, bestrijden insecten die wel een plaag vormen én leren je kind gelijk meer over de natuur. Daarom een paar handige tips om jouw tuin insectvriendelijk te maken.

Creëer insectenwoningen

Insecten verschuilen zich het liefst in donkere, vochtige plekken. Stapel bijvoorbeeld wat overgebleven stenen op elkaar of maak van hout een gezellig onderkomen. Hoeft niet te ingewikkeld: een hoopje snoeihout of takken doet al wonderen. Leg er wat dorre bladeren en zand bij en je maakt die beestjes helemáál blij. Bestaat jouw tuin enkel uit sierbestrating? Dan kun je ook een kant en klaar insectenhotel aanschaffen – heel gemakkelijk op te hangen aan de muur of aan een boom. Ben je meteen klaar.
– Gevuld met verschillende natuurlijke materialen
– Afmeting: ca. 37 x 11 x H57 cm (B x D x H)
– Met ophangoog aan de achterzijde

Bestel ‘m hier

 

Fleur de boel op met bloemen

Vlinders, bijen en hommels komen graag op bloemen af, zodat ze zich kunnen voeden met nectar. Dille, munt, gipskruid, lavendel, krokussen en sneeuwvlokjes trekken bijvoorbeeld veel insecten aan. Zet ze lekker dicht op elkaar, zodat er ‘schuilplaatsen’ ontstaan en er ook spinnen en wantsen worden aangetrokken. In het boek  ‘Niet zonder elkaar’ lees je meer over de bloemetjes en de bijtjes. 
– Hardcover
– Winnaar van de Jan Wolkers Prijs
– 192 pagina’s (met illustraties)

Bestel ‘m hier

 

Lees ook
Op déze manieren kun je lekker sporten in de tuin >

 

Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen

Misschien een inkopper, maar chemische bestrijdingsmiddelen zijn uiteraard niet goed voor de flora en fauna. En vaak zijn zulke middeltjes ook nog gevaarlijk voor andere (huis)dieren, planten en mensen.

 

Maak er een feest van voor je kind

Niets leuker dan samen met je kind te onderzoeken welke dieren en insecten er in de tuin leven. Koop bijvoorbeeld een vogelgids of dit insectenboek waarin de meest voorkomende diertjes die in de tuin leven, worden besproken. Met een insectenpot met vergrootglas kunnen jullie alles van dichtbij zien. 
– Hoogte: 7 cm
– Materiaal: kunststof
– Met gerasterde bodem

Bestel het insectenpotje hier

 

Bron: jongershoveniers

 

Van piratenschip tot de klassieke schelp: met één van deze zandbakken haal je het strand gewoon naar je huis.