Inpakken maar: dít zijn de leukste (reis)spelletjes voor op vakantie

13.07.2021 09:45
leukste reisspellen

Of je nu met je gezin in een all inclusive-resort in de zon of op een regenachtige camping in eigen land zit, neem een berg spelletjes mee en de kinderen zullen zich niet snel vervelen. Even geen apps en tablets, maar ouderwetse gezelligheid op het strandbed of in de voortent.

Kek Mama ging op zoek naar de leukste reisspelletjes voor onderweg én op je vakantieadres.

 

Kaartspel ‘Uno Junior’

UNO, een kaartspel vergelijkbaar met Pesten, is er ook voor de allerkleinsten. Net zo leuk als de klassieke UNO, maar dan met eenvoudigere regels zodat het ook voor jonge kinderen goed te begrijpen is. Om het spel nog leuker te maken, staan er grappige dierenafbeeldingen op de speelkaarten. Wie lukt het om als eerste z’n kaarten kwijt te raken?
– Leeftijd: 3 tot 6 jaar
– Moeilijkheidsgraad aan te passen in 3 levels
– 2 tot 4 spelers

Yes, helemaal leuk voor onze vakantie

 

Bordspel ’30 Seconds Junior’

Heb je met vrienden of familie een huisje gehuurd en ben je op zoek naar een onderhoudend spelletje om met een groep te kunnen spelen? Met 30 Seconds kun je elkaars algemene kennis testen en moet je binnen 30 seconden vijf begrippen zien te omschrijven: een spel waar je bloedfanatiek van wordt en dat je eindeloos kunt spelen. Deze juniorversie bevat iets makkelijkere begrippen dan de net zo vermakelijke volwassen variant van het spel.
– Leeftijd: 7 tot 11 jaar
– Speelduur: +/- 30 minuten
– 3 of meer spelers

Hebben! Dit spel wordt een dikke hit bij ons thuis

 

Lees ook
Net als in het vliegtuig: dít zijn de fijnste autotafeltjes voor je kind

 

‘Regenwormen’ dobbelspel

Compacte dobbelspellen zijn altijd top voor op reis. Van het razendpopulaire spel Regenwormen (dat overigens óók bij dit leuke doeboek zit) is een reiseditie te koop, maar ook het originele dobbelspel kun je vrij makkelijk in je bagage kwijt. Het spel is een combinatie van dobbelen en punten (wormen) verzamelen, en is leuk voor zowel jong als oud. Een potje kost niet veel tijd en neemt weinig ruimte in beslag. Prima te combineren met een drankje op het terras, dus.
– Leeftijd: vanaf 8 jaar
– Ook in junior-variant te koop
– 2 tot 7 spelers

Dit heerlijke spel wil ik zeker shoppen!

 

‘Halli Galli Junior’ kaartspel

Halli Galli Junior, de kids-versie van het succesvolle spel met de bel. Het draait om snelheid en reactievermogen: reageer snel zodra je twee dezelfde lachende clowns ziet en verzamel de meeste kaarten.
– Leeftijd: vanaf 4 jaar
– Speelduur: 15 minuten
– 2 tot 4 spelers

Ja, dit spel móet mee op reis deze zomer

 

‘Rolit’ tour-editie

Rolit is het bekende 4-kleurige ballenspel waarbij jij moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel overheerst op het bord. Een makkelijk te leren spel – het best te omschrijven als Othello voor vier spelers – met veel tactische mogelijkheden. Leuk voor je kinderen én voor jezelf.
– Leeftijd: vanaf 7 jaar
– 2 tot 4 spelers
– In tinnen reisblikje

Hier gaan mijn kinderen (en ik) veel plezier van hebben

 

Kunnen je kinderen ook nog wel wat creatief reisvermaak gebruiken? Hier vind je de allerleukste vakantie-doeboeken op een rij.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >