Dit zijn de beste films voor volwassenen op Amazon Prime Video

15.10.2021 09:02
films-oud-en-nieuw

Netflix uitgespeeld? Kun je mooi verder met Amazon Prime Video. Minder bekend, maar daarom zeker niet minder leuk. Bekijk dit sterke aanbod aan films maar.

Voor een zacht prijsje – slechts 2,99 – heb je al een Amazon Prime-account. De dienst heeft een uitgebreid aanbod (ook met exclusieve content), waardoor je de keuze hebt uit honderden titels. Neem hier een abonnement.

 

The Girl Who Killed My Parents

The Boy Who Killed My Parents is de eerste film over één van de meest schokkende moordzaken van Brazilië. Dit waargebeurde misdaaddrama presenteert het standpunt van de Suzane von Richthofen over de gebeurtenissen die leidden tot de dood van haar ouders.

 

The Girl Who Killed Her Parents

Ook de tweede film, vertelt vanuit het perspectief van Daniel Cravinhos, vindt je op Prime. Een psychologische thriller over de echte moorden op Manfred en Maria von Richthofen, georkestreerd door hun eigen dochter, Suzane, samen met haar vriend en zwager, de gebroeders Cravinhos, die nog altijd vastzitten voor de in oktober 2002 gepleegde misdaad.

 

The Town

Terwijl hij plannen maakt voor een overval waarmee zijn gang de grootste buit ooit kan binnenhalen, zoekt een ervaren dief (Ben Affleck) een manier om zijn leven en woonplaats achter zich te laten.

 

Room

Room vertelt het aangrijpende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen een moeder en haar zoontje die onder de meest hartverscheurende omstandigheden proberen te overleven. Room is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Emma Donoghue, een meeslepend verhaal over de kracht van verbeelding en oneindige moederliefde.

 

JoJo Rabbit

Satire die zich afspeelt tijdens de 2e Wereldoorlog. Jojo is een opmerkelijke, eenzame jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler.

 

La La Land

Gek op musicals? Dan moet je deze film – met zes (!) Oscars op z’n naam – zeker zien. Mia (Emma Stone) droomt ervan om actrice te worden in Hollywood. Sebastian (Ryan Gosling) heeft ook een droom: een jazzclub openen. De twee worden verliefd en proberen hun dromen te verwezenlijken in een chaotische stad.

The Witch

We gaan terug naar het jaar 1630. Een christelijk gezin dat middenin in het bos woont is ervan overtuigd vervloekt te zijn, omdat hun zoon op mysterieuze wijze verdwijnt. De gezinsleden keren zich tegen elkaar.

Manchester by the Sea

Als de oudere broer van klusjesman Lee (Casey Affleck) overlijdt, krijgt hij plotseling de voogdij over zijn 16-jarige neef. Lee keert terug naar zijn geboortedorp, wat een hoop nare herinneringen aan zijn ex-vrouw oproept.

De Oost 

De Oost’ speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946 en vertelt het verhaal van een jonge Nederlandse soldaat die samen met honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. 

Chick Fight

Het leven van Anna Wyncomb loopt niet bepaald op rolletjes. Om orde op zaken te stellen, sluit ze zich aan bij een ondergrondse vechtclub. Daar heeft ze echter geen kaas van gegeten. Met behulp van de eigenaardige trainer Jack Murphy vecht ze zich naar boven.

Ava

Ava (Jessica Chastain) werkt als huurmoordenaar voor een geheime organisatie. Haar specialiteit: overal ter wereld hooggeplaatste doelwitten uitschakelen. Wanneer ze de verkeerde informatie doorgespeeld krijgt, loopt een van haar opdrachten fout af. Ze wordt op non-actief gezet en besluit haar familie op te zoeken in de hoop hun stukgelopen relatie te kunnen redden.

Wonder Woman 1984

Diana Prince (Gal Gadot) wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en is op weg naar de Sovjet-Unie. Daar zal ze het op moeten nemen tegen Barbara Ann Minerva, beter bekend als de levensgevaarlijke ‘Cheetah’. Barbara was een Britse antropoloog die via de plantengod Urtzkartaga speciale krachten heeft gekregen.

Promising Young Woman 

Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst totdat een mysterieus incident roet in het eten gooide. Sindsdien leidt ze een dubbelleven en is niets meer wat het lijkt. Overdag is Cassie een charismatische, veelbelovende vrouw, ’s nachts struint ze clubs af. Daar doet ze zich dronken voor en laat ze zich oppikken door semi-bezorgde mannen. De film won dit jaar een Oscar voor ‘best original screenplay’. 

Palm Springs

Sarah is naar Palm Springs afgereisd om als bruidsmeisje de bruiloft van haar zus Tala bij te wonen. Daar ontmoet ze de zorgeloze Nyles, die een ander bruidsmeisje als date vergezelt. Sarah en Nyles komen vast te zitten in een time-loop waardoor ze de trouwdag samen steeds opnieuw beleven. Je denkt: zoete romantische comedy, je krijgt: verrassend absurdisme. 

Irresistible 

Gary Zimmer is een democraat die als strateeg een oud-kolonel van de marine helpt burgemeester te worden van het plaatsje Wisconsin. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij het moet opnemen tegen de genadeloze republikein Faith en de strijd om de sjerp pas écht begint.

Antebellum 

De hedendaagse schrijver Veronica heeft een bloeiende carrière en een blik op de toekomst. Tot ze om mysterieuze reden naar het verleden wordt getransporteerd en in het Antebellum belandt: de periode vóór de Amerikaanse burgeroorlog in 1861, toen slavernij nog schering en inslag was. Op dat moment begint voor Veronica een bloedstollende race tegen de klok. 

Green Book

Tony Lip, een uitsmijter, zit zonder werk en besluit een baan aan te nemen als chauffeur. Hij moet een Afro-Amerikaanse klassieke pianist rondrijden op tour door het zuiden van Amerika. Het is een film waar je direct ingezogen wordt – niet voor niets won-ie de Oscar voor de beste film.

 

Emma

De 21-jarige Emma Woodhouse is knap, slim en rijk en bemoeit zich maar al te graag met het liefdesleven van haar vrienden, maar is niet altijd succesvol als koppelaar. Intussen dreigt zij zelf zonder partner achter te blijven.

 

Lees ook
Deze realityshows op streamingdienst Hayu mag je écht niet missen >

 

Joker

De clown Arthur Fleck voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot de schurk beter bekend als de Joker.

 

Love Actually

Het verhaal speelt zich rond kerst af, maar dat maakt de film niet minder leuk om naar te kijken. Plof op de bank en volg het leven van acht verschillende stellen die stoeien met de liefde.

 

The Report

Net als Netflix en Disney+ maakt Amazon Prime ook zijn eigen films en series: The Report is daar één van en gaat over Daniel Jones, onderzoeker voor de Senaat. Hij krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA. Na jarenlang uitgebreid onderzoek komt hij achter de gruwelijke martelpraktijken die de CIA jarenlang heeft proberen te verzwijgen. Maar het publiceren van dit rapport blijkt moeilijker dan gedacht.

 

Samba

Samba (gespeeld door Omar Sy: je weet wel, die steengoede franse acteur uit de serie Lupin) kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rotbaantje hem opwachtte. Alice is een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. 

 

Tenet

Een geheim agent strijdt tegen een gevaarlijke Russische oligarch die een derde wereldoorlog wil ontketenen. Slechts bewapend met één woord (Tenet) begeeft hij zich in de schemerwereld van de internationale spionage – en zelfs buiten de normale tijd.

 

All My Life

Maak kennis met Jenn en Sol: een charmant, levenslustig stel dat net verloofd is. Alles lijkt ze voor de wind te gaan, maar dan krijgt Sol ineens de diagnose leverkanker. Hij krijgt te horen dat hij terminaal is. 

 

De leukste kinderfilms op Amazon Prime Video vind je hier