De zon uit de kinderwagen houden? Bescherm je kind met deze fijne zonneschermen

29.05.2021 06:12
zonnescherm kinderwagen

In een kinderwagen kan het, als de temperatuur buiten stijgt, flink warm en benauwd worden. Zeker wanneer de wieg voor de allerkleinsten nog gebruikt wordt. Daar komt geen windje door en met een omhoog geklapte kap om het zonlicht tegen te houden, kan het behoorlijk gaan broeien. Schaduw creëren in de wagen is een must, maar wat zijn daarvoor de beste opties?

Een hydrofieldoek over de wagen heen hangen is een echte no go, omdat het de wagen afsluit, waardoor het bloedje warm kan worden. Een parasol is een verstandige optie, maar niet voor iedereen even praktisch. Een speciaal zonneschermpje voor de kinderwagen is een ideaal alternatief.

 

Klaar voor het zomerweer

Dit stoffen scherm hang je ook aan de kap van de wagen, maar is – mits juist gebruikt – een stuk veiliger dan een hydrofiele doek. Met clips of elastiek bevestig je ‘m aan de kap, met de touwtjes aan de andere zijde maak je het doek vast aan de duwstang van de wagen. Zo ontstaat er een soort luifel waarmee je in de hele wieg schaduw creëert. Je kunt sommige exemplaren ook voor de opening van de kap laten hangen, maar blokkeer nooit meer dan de helft van de opening, zodat er ruimte blijft voor frisse lucht en het niet te heet wordt. Een zonnescherm is niet alleen handig in de kinderwagen of buggy, maar houdt je baby (die je ten alle tijde in moet smeren met zonnebrand) ook in bijvoorbeeld de reiswieg of een autostoeltje uit de zon. Dit zijn enkele fijne én leuke exemplaren waarmee je met een gerust hart op pad kunt met je baby.

 

1. Dooky ‘Dandelion’ cover

De Dooky Dandelion Cover is de ideale manier om je kindje in de kinderwagen of een autostoeltje te beschermen tegen zon en licht, evenals tegen wind, regen en sneeuw. Lekker praktisch, dus. Maar mooi is-ie ook, dankzij de rustige, stijlvolle print van paardebloemen die eigenlijk overal bijpast. De Dooky, verkrijgbaar in diverse kleuren en prints, is universeel en makkelijk te bevestigen aan kinderwagens en autostoeltjes met handige flexibele ringen.
– Ringen van onbreekbaar kunststof
– UPF50+
– Kan in de wasmachine

Ja, deze lijkt mij perfect

 

2. Bellasol zonnedoek ‘luipaard’

Het zonnedoek van Bellasol werkt zonder clips, maar met een elastiek dat je om de kap heen doet. Dit heeft als voordeel dat je het scherm ook makkelijk naar de zijkant kan schuiven, zonder dat je daar van alles voor moet loshalen en weer bevestigen. Je kunt ‘m ook makkelijk naar boven schuiven om even een blik op je baby te werpen. Wie een wat uitgesproken stijl heeft, kan z’n hart ophalen met de doeken van Bellasol: ze zijn er in de leukste prints.
– Te bevestigen met elastiek
– UPF 50+
– Past in je allerkleinste tas, want zeer klein op te vouwen

Dit exemplaar wil ik shoppen

 

Lees ook
Zo hou je de kinderwagen koel met warm weer (en dit moet je juist níet doen)

 

3. Cangaroo zonnekap ‘Birds’ 

Een ander product dat je kind op een veilige manier tegen zon, fel licht en wind beschermt, is de zonnekap van Cangaroo. Dit universele zonnescherm is met een verstelbare band te bevestigen aan de kap van de kinderwagen of bovenzijde van de buggy. In tegenstelling tot de andere items heeft deze kap geen extra bevestiging nodig: door de flexibele, maar voorgevormde randen blijft-ie vanzelf rechtop staan. Ook de Cangaroo-kappen zijn er in diverse prints.
– Maar op één manier bruikbaar
– Verkrijgbaar in leuke prints
– Op de hand te wassen

Yes, deze wil ik op mijn kinderwagen

 

4. Altabebe schaduwdoek ‘zwart’

Het zonnedoek van Altabebe is universeel en is dankzij het makkelijke elastiek snel op nagenoeg iedere kinderwagen of buggy te bevestigen. Ook dit doek beschermt je baby perfect tegen zon en hitte, doordat-ie naar de zijkanten te schuiven is. Even geen scherm nodig? Dan schuif je stof simpelweg naar achteren richting de kap. Net zo praktisch als het scherm van Bellasol, maar een stukje goedkoper, omdat-ie enkel in basic kleuren verkrijgbaar is.
– 64×50 cm
– UPF 50+
– Makkelijk van positie te wisselen

Dit lijkt mij een fijn exemplaar

 

Een dagje naar het strand met je baby? Alsjeblieft, een lijstje handige tips zodat je onbezorgd op pad kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >