In samenwerking met Kek Mama

De zomer komt er aan: wat trek je je baby aan bij welke temperatuur?

16.05.2024 10:28

Ah, de zomer! Een tijd van zonneschijn, genieten van buitenactiviteiten en schattige zomeroutfits voor je kleintje. Maar hoe kleed je je baby eigenlijk aan bij de verschillende zomerse temperaturen? Om jouw te helpen de beste zomeroutfit te kiezen hebben we hieronder tips per temperatuur op een rijtje gezet.

Voor baby’s tot 3 maanden is het aan te raden om je kleintje aan te kleden met een romper, shirt met lange mouwen, lange broek en een mutsje. Zelfs in de zomer! Vanaf 2 tot 3 maanden kunnen baby’s zelf hun temperatuur goed regelen, dan kun je de volgende tips aanhouden:

20-21 graden

Als de temperatuur rond de 20-21 graden hangt, is het tijd om je kleintje comfortabel, en niet te koud of te warm aan te kleden. Kies in dit geval voor een romper, shirt met lange mouwen en een lange broek. Lange mouwen zijn misschien wat minder zomers, maar toch zijn er allerlei longsleeves met zomerse kleuren en vrolijke printjes te vinden!

Beste items voor deze temperatuur:
– Romper 
– Lange broek 
– Shirt met lange mouwen 
– Óf een boxpakje 

22-23 graden

Iets warmere temperaturen vragen om luchtigere kleding. Ga voor een romper met een schattig shirtje met korte mouwen en een lange broek om je kleintje toch nog een beetje te beschermen tegen een eventuele koude bries. Ook voor lange broekjes zijn er genoeg zomerse items te vinden.

Beste items voor deze temperatuur:
– Romper 
– Lange broek 
– Shirt met korte mouwen 

24-25 graden

Als de thermometer stijgt naar 24-25 graden, is het tijd om ook voor je baby de korte broek uit de kast te toveren. Kies voor een romper, shirt met korte mouwen en een korte broek om je kleintje koel.

Beste items voor deze temperatuur:
– Romper 
– Korte broek 
– Shirt met korte mouwen 

26-27 graden

Op echt warme dagen is het belangrijk om je baby comfortabel te houden zonder te veel lagen aan te trekken. Ga voor een romper met een kort broekje of een boxpakje met korte broekspijpen en mouwen. Bij Noppies hebben ze ook schattige boxpakjes met korte broekspijpen die perfect zijn voor deze warmere zomerdagen.

Beste items voor deze temperatuur:
– Romper 
– Korte broek 
– Óf een boxpakje met korte broekspijpen en korte mouwen 

27 graden of warmer

Bij temperaturen van 27 graden of warmer is het belangrijk om te zorgen dat je kindje niet oververhit raakt. Kies daarom voor alleen een rompertje (korte mouwen en korte broekspijpen), een hempje of een t-shirt om je kleintje koel te houden tijdens de hitte. Dat is meer dan voldoende! De zomerse rompers van Noppies zijn gemaakt van zachte en ademende materialen die perfect zijn voor warme zomerdagen en hartstikke leuk om als enig kledingstuk te dragen.

Beste items voor deze temperatuur:
– Romper, hempje of t-shirt

Nu je weet welke items perfect zijn voor welke temperatuur deze zomer, is het tijd om de kledingkast van jouw kleintje aan te vullen! Bij Noppies shop je de fijnste en stijlvolste baby-items die het aankleden van jouw baby makkelijker maken! 

Ontdek de volledige zomercollectie van Noppies. En wij beloven je: deze té schattige zomerkleding voor jouw baby laten niet alleen je ijsje, maar ook jouw hart smelten deze zomer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Noppies.