Cadeautips nodig? Dít is het leukste speelgoed voor 3-jarigen

08.10.2021 07:52
speelgoed 3 jarige cadeautip Beeld: Getty Images

Wat vliegt de tijd! Je kleine spruit is alweer drie en het babyspeelgoed kan zo goed als de deur uit. Maar waar kan je kind zich nu eigenlijk goed mee vermaken?

Kek Mama ging op zoek en zette het leukste speelgoed voor kinderen van drie voor je op een rij.

 

1. Olli & Ella poppenhuis en meubels

Yes! Dít is de minimale leeftijd die op al die verpakkingen staat waarin kleine onderdelen zitten, speeltjes die kans geven op verstikkingsgevaar. Daar hoef je nu in principe niet meer bang voor te zijn, dus hóe leuk is dan bijvoorbeeld een poppenhuis vol schattige meubels en accessoires? Deze houten variant van Olli & Ella is niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch en compact, omdat je ‘m als een koffertje dicht kunt klappen en op kunt bergen. Zowel het huis als de meubels zijn los verkrijgbaar. Laat de rollenspellen beginnen!
– Formaat dichtgeklapt: 26x24x27cm
– Makkelijk mee te nemen
Huis en meubels los verkrijgbaar

Dit té leuke poppenhuis met meubels lijkt me een prachtige speelset voor mijn kind

 

2. Ailefo organische klei

Van klei wordt elk kind blij! Althans, de meesten kunnen geen genoeg krijgen van kneden en klooien met verschillende kleuren en structuren. Deze 100% organische kleiset van Ailefo bestaat uit vijf prachtige kleuren klei waarmee je kind de fantasie de vrije loop kan laten.
– 5 kleuren in handige kartonnen bewaarkoker
– Gemaakt van: bloem, water, zout, plantaardige oliën, natuurlijke kleurstoffen, wijnsteenzuur, citroenzuur, kaliumsorbaat
– Let op: vanwege natuurlijke kleurstoffen kunnen kleuren soms licht afgeven op handen en ondergrond

Deze eco-friendly set klei wil ik shoppen voor mijn kind

 

Lees ook
Speelgoed voor een kind van 3 jaar: hier moet je op letten

 

3. Duplo-set ‘Bliksem McQueens Racedag’

Duplo is voor ieder kind een goed idee. Het bouwen met de blokjes en daar zelf verhalen bij verzinnen stimuleert de fantasie en motoriek, en zorgt voor eindeloos speelplezier dat van generatie op generatie doorgegeven kan worden. Deze set is een musthave voor kleine Cars-fans: race zelf met ‘Bliksem McQueen’ en ‘Takel’ uit de populaire Disney- en Pixarfilm.
– Bevat 2 personages (auto’s) en diverse onderdelen
– 42 onderdelen
– Te combineren met andere toffe Duplo-sets van Cars

Mijn kleine racefan gaat hier helemaal wild van worden, hebben!

 

4. Tender Leaf Toys marktkraam

Maak je eigen lemonade stand, ijsjes winkel of marktkraampje met dit leuke houten winkeltje van Tender Leaf Toys. De kraam ziet er te leuk uit met een vrolijk gestreept luifeltje, (houten) lampjes en verschillende planken en vakken om producten uit te stallen. Inclusief stoffen boodschappentas en krijtbordjes om prijzen op te schrijven.
– Formaat: 57x52x83cm
– Gemaakt van hout
– ‘Boodschappen’ niet inbegrepen

Wauw, dit lieve kraampje krijgt zeker een plekje in de speelhoek

 

5. Djeco autoweg-puzzel

Deze unieke puzzel van Djeco is leuk om te leggen, maar ook om daarna nog mee verder te spelen. Laat auto’s rijden over de door jou aangelegde wegen en bouw een dorpje om de wegen heen. Leuk: er is geen goed of fout, want de puzzel is op diverse manieren te leggen, waardoor-ie iedere keer weer anders is.
– 21 stukjes
– Afmeting puzzel: 63x72cm
– Op diverse manieren te leggen

Deze té leuke puzzel lijkt me helemaal leuk voor mijn kind

 

Speelgoed nodig voor een iets ouder kindje? Ook voor 4-jarige mini’s maakten we een handig overzicht vol speelgoedtoppers.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >