Onderzoek: hou je van gin-tonic? Dan heb je een groter brein

20.03.2019 13:34
onderzoek-gin-tonic-groter-brein

Wetenschappelijk bewezen: gin-tonic drinkers hebben niet alleen een goede smaak, ze hebben ook nog grotere hersens dan mensen die niet van het drankje houden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit in Queensland.

Maar eh, voordat je nu door de bar schreeuwt hoe slim je bent: het gaat dus om de grootte. Niet per se om intelligentie.

 

MRI

Meer dan 1600 mensen in Amerika en Australië deden mee aan het onderzoek door verschillende zoete en bittere smaken te beoordelen – onder andere de stof Kinine, die ook in tonic wordt gebruikt om de bittere smaak toe te voegen. De grootte van de hersenen van de participanten werd gemeten door middel van MRI-scans.

 

Lees ook
Cheers: dit zijn de leukste gin-tonic bars >

 

‘Effect’

Volgens Dr. Daniel Hwang van is het de eerste keer dat er een directe link tussen breingrootte en smaak is gelegd. “Iedereen wil weten waarom we bepaalde voeding lekker vinden en waarom individuen een voorkeur voor een bittere of zoete smaak hebben. Het was niet duidelijk of breingrootte uitwerking had op iets anders dan het IQ van een persoon, maar nu weten we dat het ook op de perceptie van smaken effect heeft.”

Bron: StyleToday

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >