In samenwerking met Kek Mama

Déze ‘normale’ kleding kun je volgens Lizet Greve en Rebecca Boektje óók tijdens je zwangerschap dragen

01.02.2023 10:00

Wie denkt dat-ie tijdens de zwangerschap alleen maar speciale zwangerschapskleding kan dragen, heeft het mis. Rebecca Boektje en Lizet Greve zijn daar het levende voorbeeld van. “Ik had nauwelijks zwangerschapskleding, kocht gewoon uit de reguliere collectie van de C&A – net zo makkelijk.”

Welk zwangerschapskledingitem heeft het langst in jouw kast gelegen, of ligt er misschien nog steeds?

Lizet: “Een grijskleurig oversized colbert. Die kocht ik toen ik zwanger was van Vic – zo’n jaar of zes geleden, dus. Handig, want zoiets gaat nooit uit de mode.”
Rebecca: “Een kanten bralette, dat is zo’n bh en top in één. Gedragen tijdens al mijn zwangerschappen, en nu nog steeds. Eigenlijk moet ik ’m weggooien, maar hij zit zó lekker.”

Hoe combineerde je jouw zwangerschapskleding met jouw eigen kleding?

Lizet: “Ik had eigenlijk nauwelijks zwangerschapskleding, kocht vooral normale kleding – maar dan een maat groter. Ik kwam in allerlei winkels, al was C&A favoriet, want een uitgebreide collectie. Wel had ik één legging met zo’n ‘buik’ eraan. Ha, die heb ik ook maar een keer aangehad.”
Rebecca: “Oh, ik had die zwangerschapsbroeken echt nodig, ik had een enorm dikke buik. Ik droeg in de zomer ook allemaal van die maxijurken met een jasje eroverheen. Maar ik hou sowieso van oversized kleding en ook niet-zwanger heb ik kledingitems in de kast die gaan van maat 36 tot aan maat 42. Je kunt er alle kanten mee op – de kledingcollectie van C&A past daar feilloos tussen.”

Wat zou je je baby nooit aantrekken?

Lizet: “Mensen die mij kennen, weten dat ik gek ben op kleur. Van beige wordt ik echter niet heel warm, of het nou om kleding of speelgoed gaat. Prima als je dat mooi vindt, maar zelf heb ik dus weinig met die trend.”
Rebecca: “Van die T-shirts met grappige teksten zoals ‘hungry for milk’. Ha, dat komt er bij mij niet in.”

Effen of print, casual of sexy? Dat is nog lastig kiezen voor Lizet en Rebecca, die allerlei stellingen op modegebied krijgen voorgeschoteld. “Maar voor mij geen strak ingesnoerde kleding – dan voel ik me net een rollade.”

Kleding voor moeders; strak of los?

Rebecca: “Los! Ik heb vetrollen, dus daar voel ik me prettiger in.”
Lizet: “Sluit ik me bij aan, al combineer ik strakke met losse items – voor allebei kun je prima terecht bij C&A. Van helemaal strak ingesnoerd hou ik echter niet; dan voel ik me net een rollade.”

Casual of sexy?

Rebecca: “Bij sexy denk ik aan hoge hakken en daar word ik al moe van, haha.”
Lizet: “Casual. Ik vind het sexy als je blij bent met wat je aanhebt.”

Hakken of gympen?

Rebecca: “Gympen, want bovenstaand verhaal. Ik heb kinderen, zij hebben playdates, dan zijn gympen wel zo praktisch. Maar: in gympen kun je je ook sexy voelen.”
Lizet: “Voor mij ook – ik ben echt een moeder he, met mijn antwoorden. Maar ik voel me vaak ook zo groot op hakken – helemaal nu ik mijn lijf nog niet helemaal terug heb sinds de zwangerschap. Ik voel me nog een beetje lomp, en vind sneakers daarom ook comfortabeler.”

Slapen of feesten?

Rebecca: “Als ik op een feestje sta, roep ik waarschijnlijk ‘feesten’. Maar achteraf denk ik dan: had ik maar voor slapen gekozen.”
Lizet: “Feesten! Met kinderen ben je altijd moe, dus dan kun je het maar beter leuk maken. Niet dat ik elk feestje afstruin; thuis borrelen kan natuurlijk ook.”

Sporten of languit op de bank?

Rebecca: “Ik sport omdat ik anders dichtgroei, haha. Maar ik kies liever voor languit op de bank.”
Lizet: “Toch languit op de bank, haha. Al zou ik wel weer moeten gaan sporten.”


Kleding voor kinderen; unisex of een specifieke jongens- of meisjesoutfit

Rebecca: “Dat mogen mijn kinderen helemaal zelf weten. Zo draagt mijn zoontje panterprint en paarse kleding, terwijl mijn dochter rondloopt in een outfit van Batman.”
Lizet:
“Ik heb geen voorkeur, als ze zich er maar fijn in voelen.”

Donker of kleur?

Rebecca: “Kleur, dat maakt alles gezelliger. Zie je het al voor je, drie kinderen in het zwart?”
Lizet: “Kleur, dat behoeft geen uitleg toch? Tenzij mijn zoon ineens een zwart-witte outfit aan wil, maar voor mijn baby kies ik sowieso alles in kleur.”

Print of effen?

Rebecca: “Een combinatie daarvan. Zo probeer ik mijn kinderen ook op te voeden, dat ze niet rondlopen in een te drukke outfit. Ha, maar soms maken ze er een potje van.”
Lizet: “Oef, lastig. Maar als ik moet kiezen, dan duizend procent print. Ik vind panter bijvoorbeeld geweldig. En voor mijn kinderen vind ik alle kleuren door elkaar leuk.”

Joggingbroek of jeans?

Rebecca: “Joggingbroek, want daarin kunnen ze het beste klimmen. Anders is het een no-go.”
Lizet: “Hier ook, dat vinden ze heerlijk. Wij allemaal, trouwens. We zitten geregeld met ons hele gezin in joggingpark op de bank. Zálig.”

Fashion for Life, daar weten ze bij C&A wel raad mee. Wil jij reguliere kleding ook doordragen in de zwangerschapsperiode? Kijk dan vooral eens naar de geweldig leuke collectie via c-a.com. You do you – We ­do the fashion.