Het zonnetje schijnt: tijd om te smeren met een hoge zonbeschermingsfactor. Zeker als het om de gevoelige baby- en kinderhuid gaat. Hoe je de zonbescherming kiest die bij jou past? We leggen het uit.
Lees verder onder de advertentie
Keuze is reuze
De zon is heerlijk, maar je wilt de kwetsbare baby- en kinderhuid natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen de UVA- en UVB-straling om verbranding en andere narigheid te voorkomen. Smeren met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 en SPF 50) is daarom erg belangrijk. Maar wist je dat er verschillende UV-filters bestaan? Zo kun je kiezen voor een natuurlijke UV-filter op basis van mineralen (zoals zinkoxide) of een chemische UV-filter in je zonnebrandcrème. Beide UV-filters beschermen je huid, en dát is het allerbelangrijkste. Maar een natuurlijke UV-filter heeft zo z’n voordelen voor de gevoelige huid.
Lees verder onder de advertentie
Natuurlijke UV-filter
Dat zit zo: een zonnebrandcrème met een natuurlijke UV-filter beschermt de huid aan de oppervlakte, door gebruik te maken van mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide. De crème legt als het ware een laagje op de huid, die de zon als een soort spiegel reflecteert. Ideaal voor de gevoelige huid, want de kans op een huidreactie is minimaal. En bovendien werkt-ie direct. Je kunt meteen beschermd naar buiten, dus. De natuurlijke Zonbescherming voor Baby & Kids SPF30 of SPF50 van Naïf beschermt de kwetsbare baby- en kinderhuid met natuurlijke filters tegen UVA- en UVB-straling.
Lees verder onder de advertentie
Chemische UV-filter
Een chemische zonnefilter bestaat uit actieve, chemische moleculen die de UV-straling absorberen. De huidreactie die daardoor ontstaat, zorgt voor de zonbescherming. Een chemische filter wordt goed opgenomen door je huid, smeert makkelijk uit en laat geen witte waas achter. Het nadeel van een chemische UV-filter is dat er eerder huidirritaties kunnen ontstaan. Daarnaast zijn bepaalde chemische UV-filters, zoals oxybenzone en octinoxate, omstreden vanwege hun negatieve impact op koralen en de oceaan. Dat wil je niet.
Lees verder onder de advertentie
Lotion of cream
Of je een lotion of een crème gebruikt, hangt af van de textuur die je fijn vindt. Bij zonnebrandlotions is het hoofdingrediënt water, waardoor ze dunner en lichter zijn dan crèmes. Ze worden vaak aangeraden voor het lichaam, omdat ze makkelijker uitsmeren. Ook als je zonnebrand voor je gezicht zoekt en je een vettere huid hebt, is zonnebrandlotion een goed idee. Een lotion voelt minder vettig aan en laat ook minder glans achter. Een zonnebrandcrème op olie-basis bevat meer voedende oliën en is daardoor wat dikker. Dit is weer fijn voor de drogere huid. Alle natuurlijke zonproducten van Naïf bevatten een minerale UV-filter en zijn vrij van microplastics, oxybenzone en octinoxate. Niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de zee.
Lees verder onder de advertentie
Ook voor de allerkleinsten
Een baby houd je natuurlijk zoveel mogelijk uit de zon, maar het kan gebeuren dat je kind toch in aanraking komt met zonnestralen. Door de natuurlijke UV-filter op basis van zinkoxide is Naïf zonbescherming ook veilig te gebruiken voor de gevoelige huid van pasgeboren baby’s. Breng de zonnebrand bij je kind goed gelijkmatig aan. Herhaal dit elke twee uur voor goede bescherming. Fijn: de lotion smeert makkelijk uit, dus je hebt niet zoveel nodig.
Lees verder onder de advertentie
Zorgeloos de zon in
Naïf heeft lekkere natuurlijke zonnebrandcrèmes en -lotions voor baby’s, kinderen en jezelf. Mét een minerale filter op basis van zinkoxide en zonder schadelijke ingrediënten. De crèmes en lotions zijn beschikbaar in SPF30 en SPF50. Naïf natuurlijke zonbescherming is 100% vegan, gemaakt met een allergeenvrije en zachte geur, maar ook parfumvrij voor Baby & Kids en dermatologisch getest. Dat is pas zorgeloos de zon in.
Meer weten over natuurlijke zonbescherming? Ga naar naifcare.com
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.