In samenwerking met Kek Mama

Hoe koud het ook wordt, zo heb jij het altijd lekker warm

11.11.2021 07:57

Vorst aan de grond, hagelbuien en windvlagen: met deze tips komt zelfs een ijskonijn de koude maanden comfortabel door. 

We weten het allemaal: echt warm krijgen moeders het natuurlijk van de kids-spits: koken, eten geven, badderen en op bed leggen. Ligt iedereen erin, duik dan op de bank met een fijn boek of serie. Verwen en verwarm je zelf met een Ploov, dat is een warmtekussen uit de collectie van Stoov®. Het zijn stijlvolle kussens met de meest efficiënte infrarood warmtetechnologie erin: Far Infrared (FIR). Deze techniek geeft warmte en comfort, maar stimuleert ook de bloedsomloop, waardoor spieren en gewrichten ontspannen en pijn wordt verlicht. Omdat je een Ploov lekker tegen je aan legt, maak je direct contact met de bron en gaat er geen warmte verloren. Je lichaamstemperatuur stijgt en de thermostaat kan zelfs een graadje lager. Ideaal voor stellen waarbij de een het altijd koud heeft en de ander juist warm. Handig: de kussens hebben drie warmte-niveaus en zijn eenvoudig op te laten met een usb-kabel. Uiteraard zijn ze draadloos te gebruiken. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, er zijn wollen en gebreide varianten. En in allerlei kleuren, van denimblauw tot okergeel. 

Meer tips

Wat kun je nog meer doen om de warmte in huis vast te houden? Laat overdag de zon – als die schijnt – je woonkamer opwarmen, maar trek de gordijnen dicht zodra die weer ondergaat. Zo voorkom je dat de warmte via je ramen ontsnapt. Een vloerkleed staat niet alleen gezellig, maar voorkomt ook dat er warmte verloren gaat via de grond. Inkoppertje: zet geen meubels voor je radiator, die blokkeren de warmte. En steek wat kaarsen aan. Die zijn niet alleen sfeervol, ze warmen ook je kamer op.

Ruikt ook lekker

Nat thuis uit school of na een uurtje speeltuin? Dan is er toch niets lekkerder dan binnen opwarmen met je handen om een beker chocolademelk, zeker met zelfgebakken koekjes erbij. Met boter, bloem, suiker en een ei maak je de simpelste, lekkere zandkoekjes. Laat na het bakken de deur van de oven openstaan (en houd je kinderen dan uiteraard uit de buurt), dan verspreidt de warmte zich door je keuken. Bovendien ruikt je huis ook heerlijk. Kleding gemaakt van dons, merinowol, kasjmier, alpacawol en lamswol is het warmst. Koude voeten zijn funest, trek dus warme sloffen aan. Een voetenbadje of voetmassage stimuleert de doorbloeding van je voeten. Zo komt elk ijskonijn de winter wel door! 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >