In samenwerking met Kek Mama

Heeft jouw kind schrale plekjes door de kou? Dit kun je doen

15.10.2018 08:23

Zodra het kwik naar standje vries daalt, kunnen veel kinderen droge, schrale plekjes op de huid krijgen. Niets ernstigs, wel vervelend – maar je kunt zeker iets doen.

Daarom een paar tips.

 

1. Douche niet te warm

En niet te lang. Want al is het heerlijk om onder een warme douche of in bad te stappen als het buiten koud is, goed voor je huid is het niet: deze kan hier erg droog van worden. Ga je toch in bad? Gebruik dan badolie in plaats van badschuim.

 

2. Zeep zonder parfum

Over badschuim gesproken: veelvuldig gebruik hiervan (maar ook van zeep en shampoo) kan ook voor een droge huid zorgen. Als je hier gevoelig voor bent, kan je niet-alkalische zeep en producten zonder parfum te gebruiken. Datzelfde geldt voor huidproducten als crème en body lotion: kies voor producten zonder parfum.

 

3. Wrijf de huid niet droog maar dep

En gebruik hiervoor een zachte handdoek. Dit is minder schadelijk voor de zachte tere huid van je kind.

 

4. Smeer droge plekjes in

Met Bepanthen Beschermende Zalf, bijvoorbeeld. Deze verzorgt droge, schrale huidplekjes intensief en beschermt. Door aanvulling van de natuurlijke huidvetten legt deze zalf een beschermend laagje op de huid. Dit laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen. Ook ondersteunt de zalf het natuurlijke huidherstel. Zonder parfum, kleurstoffen, conserveermiddelen en parabenen*.

Deelnemers van ons testpanel hebben Bepanthen Beschermende Zalf beoordeeld met een 8,5. 98% van de testers zal de zalf waarschijnlijk tot zeker (zie testresultaten) aanbevelen en 96% is van plan ‘m waarschijnlijk nog een keer te kopen. Claudia: “De zalf helpt snel, ondersteunt het natuurlijke huidherstel, is makkelijk op te smeren en beschermt goed.”

 

5. Verwarming niet te hoog

Je huid krijgt in de herfst en winter heel wat te verduren door guur weer en droge warme lucht binnenshuis: door een laag vochtigheidspercentage in de lucht, kan je huid uitdrogen. Wat je hieraan kunt doen? Heel simpel; een bakje water naast de verwarming zetten. En als je dan toch bezig bent, zet de verwarming dan ook gelijk een tikkie lager, of trek een warme trui aan.

 

*in samenwerking met Bepanthen.

KAG-nr: 80-1018-1714