Mode-inspiratie: een kijkje bij het toffe fashionevent van C&A en Kek Mama

27.09.2022 13:19
kek mama x c&a event Beeld: Sonny Krosenbrink

Tijdens het Fashion for Life event van Kek Mama & C&A op donderdag 22 september barstte het van gezelligheid, lekkers, stylistes, winnende lezeressen en modeworkshops. En natuurlijk werd er flink gestruind door de rekken en mooie kleding geshopt. Hoe dat eraan toeging? Dat zie je hier.

Kek Mama’s Hoofdredacteur Jannine was er ook: ‘Wow, wat was het te gek. Een geslaagde dag waar de nadruk echt lag op de moeders, die een momentje hadden voor zichzelf. Die even niet voor de kinderen hoefden te zorgen. Geen luiers, hapjes, wasjes en dweilpraktijken, maar echt even ontspannen.’

Beeld: Sonny Krosenbrink

Hoe jij je eigen stijl kan vinden

Het Fashion for Life event met Kek Mama – in de C&A winkel op de Kalverstraat – stond in het teken van stijlvolle duurzaamheid, mooie looks en de toffe kleding. Influencer Lizet Greve was er ook en deelde haar stylingtips. Jannine: ‘In een korte workshop liet ze de vrouwen nadenken over hun eigen stijl. Ze maakten allemaal een moodboard (wat wil je uitstralen? En wat zou je graag willen dragen?) en gingen hiermee de winkel in. De uitdaging was om iets uit de schappen te pakken dat matcht met het moodboard. Bij alle vrouwen is dit zo goed gelukt. Onder begeleiding van Lizet leerden ze met andere ogen naar zichzelf te kijken. Er werden mooie nieuwe outfits uitgeprobeerd. Een heel leuke manier om bewust te shoppen. Echt een leuke tip voor iedereen.’

Eyeopeners

Na de workshop en shopsessie kregen de bezoekers een rondleiding door het Fashion For Good museum in Amsterdam, een museum helemaal gericht op duurzame mode. Jannine: ‘Het was een flinke eyeopener voor een aantal van ons. Zo werd het productieproces van één T-shirt uitgelicht waar maar liefst 10 kilometer draad voor nodig is. Bizar. En helemaal als je bedenkt dat er ook zoveel waist is in de mode-industrie.’ De dag werd daar goed afgesloten met een borrel en een fijne goodiebag.

Blije winnaressen: “Normaal gesproken zou ik deze kleurencombinatie niet durven maken, maar het staat echt heel erg leuk! Wat een heerlijke dag.”

Lang mooi en duurzaam

Voor de planeet zorgen is natuurlijk belangrijk. Gelukkig poppen er steeds meer duurzame initiatieven op, óók op modegebied. Want eerlijk is eerlijk: als je kleding draagt, is het wel een fijne gedachte als deze duurzaam is geproduceerd én lang meegaat. Een aantal winnende Kek Mama lezeressen ontdekten deze duurzame, hippe én stijlvolle mode onder het genot van een hapje en een drankje bij het Fashion for Life event. Maar ook jij kunt een kijkje nemen. Want C&A heeft een collectie voor mommies en baby’s, die niet alleen fashionable, maar ook nog hartstikke duurzaam is. Ben jij ook in no-time helemaal klaar voor een fris nieuw seizoen.

Meer weten? Kijk op c-and-a.com