In samenwerking met Kek Mama

Doe maar rustig: slow is het helemaal

20.10.2016 12:55

Na slow fashion, slow cooking, slow coffee en slow food is er nu ook slow beauty.

‘Slow’ is het helemaal. Dat wist de Italiaan Carlo Petrini eind jaren tachtig al. Hij vond het belachelijk dat er zoveel fastfoodrestaurants verschenen en rekende af met die haastmentaliteit door een slowfood restaurant te openen. Konden gasten tenminste rustig tafelen. Sindsdien rukt de term ‘slow’ overal op. Slow cooking is een kooktechniek waarbij je uren de tijd neemt om een maaltijd te maken op lage temperatuur. Slow coffee, waarbij zelfs het filter terug is voor een puurdere smaakbeleving. Slow fashion verzet zich tegen de wegwerpcultuur van mode. En zelfs het seksleven moet rustiger aan.

 

Slow beauty…

Ook in de wereld van de beauty is slow aging nu een trend. Wetenschappers kwamen er pakweg tien jaar geleden achter dat externe invloeden – vervuilde lucht, slechte voeding, roken en stress – de huid sneller kunnen verouderen. Daarom heeft Vichy nu Slow Âge: een gloednieuwe crème die huidveroudering vertraagt. In Slow Âge zitten speciale antioxidanten, zoals vitamine C, Mineraliserend Thermaal Water en huidversterker bifidus, maar ook wortelen uit de Chinese kruidenleer. Die combi zorgt ervoor dat je huid geneutraliseerd en beschermd wordt tegen al die invloeden van buitenaf.

 

…slow je huid verwennen

Je hoeft niet te wachten met smeren: door nu al te beginnen krijgt je huid de juiste bescherming en wordt het verouderingsproces vertraagd. Zorgt niet alleen voor minder rimpels en groeven op latere leeftijd, maar je wordt ook op een mooie en natuurlijke manier ouder. Margriet van der Klugt van Vichy: “Vergelijk het met een vitaminepil, die neem je ook als je een tekort hebt. Door met Slow Âge te smeren, geef je je huid een extra boost.Slow Âge is verkrijgbaar in de apotheek.

 

Slow Âge in cijfers

Vichy zou Vichy niet zijn als ze Slow Age niet uitgebreid hadden getest. In totaal deden 120 vrouwen met alle huidtypen mee aan het onderzoek en dit zijn de resultaten na vier weken. 87% had een gladdere huid, 71% vond de huid veerkrachtiger, 90% voelde dat de huid soepeler was, 81% straalde meer, 83% voelde zich gezonder.