7x Tips voor een plattere buik

07.04.2020 08:57
tips plattere buik Beeld: Shutterstock

Wil je een plattere buik of probeer je dat kleine zwangerschapsbuikje weg te werken? Wij geven je een aantal tips om dat te bereiken.


Let op je voeding

Hier begint het natuurlijk allemaal bij. Eet verse groenten, vis, volkoren producten, noten en fruit. Een hele zak chips of chocoladereep is misschien een minder goed idee, net zoals bewerkte voedingsmiddelen zoals kant-en-klaarmaaltijden, want deze bevatten vaak een hoop slechte vetten. Al geldt natuurlijk ook: eet met mate.
 

Drink veel water

Veel drinken is belangrijk, maar let wel goed op wát je drinkt. Frisdrank en vruchtendranken bevatten veel suikers en dus calorieën. Wil je een plattere buik krijgen, drink dan vooral veel water. Ook als je zin hebt om een tussendoortje te nemen: zet de kraan open en drink een extra glas, zodat je de verleiding tot iets zoets kunt weerstaan.
 

Ga sporten

Ook bewegen is belangrijk als je wilt afvallen. Zorg ervoor dat je hart flink aan het werk gezet wordt voor de vetverbranding, bijvoorbeeld door afwisselend sprintjes te trekken en gewoon te lopen. Het beste effect voor je buik bereik je door cardiotraining te combineren met krachttraining.

Ben je echter niet zo lang geleden bevallen? Wees dan voorzichtig met trainen, want je buikspieren moeten nog herstellen. Na je bevalling is het verstandig om te sporten onder begeleiding.

 

Lees ook:
Dít zijn de beste tips om thuis te sporten >

 

Goed slapen

Heb je te weinig geslapen, dan krijg je meer eetlust. Het gevolg is dat je sneller geneigd bent om weer te gaan snoepen. Dus: zorg voor een goede nachtrust. Wist je trouwens dat je ook calorieën verbrand tijdens je slaap? Win-win dus.
 

Let op je houding

Train je buikspieren door ze aan te spannen terwijl je zit. Zorg er wel voor dat je in de juiste houding zit, dus met een rechte rug.
 

Vermijd stress

Het stresshormoon zorgt ervoor dat je vet opslaat in je lichaam. Ook ga je er vaak eerder slecht door eten. Willen we niet, dus vermijd stress zoveel mogelijk.
 

Zorg voor discipline

Misschien wel de beste tip: hou vol. Afvallen vraagt om discipline en het is makkelijk om de handdoek in de ring te gooien als het even tegenzit. Bovendien zie je niet meteen resultaat in de spiegel. Wat kan helpen is om op vaste tijden te sporten en dit samen met een vriendin te doen, zodat je elkaar kunt motiveren.

Bron: Margriet & Het Voedingscentrum

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.