In samenwerking met Kek Mama

5x zo voorkom je huidveroudering vandaag nog

14.09.2017 12:30
Beeld: Getty Beeld: Getty

Invloeden van buitenaf – zoals vervuilde lucht, slechte voeding, roken en stress – kunnen je huid sneller verouderen. Geen zorgen: daar is gewoon wat aan doen. Kwestie van deze tips lezen en je kunt aan de slag.

Goed kneden

Geloof het of niet, maar je kunt jezelf al in één minuut trakteren op een mini-gezichtsmassage – ideaal als je weinig tijd hebt. Zo’n massage is niet alleen goed voor de bloedsomloop, maar je huid wordt ook nog eens heerlijk soepel. Van je voorhoofd, je hals tot aan je jukbeenderen: even kneden en je kunt er weer tegenaan. En het scheelt je bovendien een vermogen in een of andere dure schoonheidssalon. Kijk hier wat je precies moet doen.

 

Slaap eens op je rug

Je kunt huidveroudering al op de meest simpele manieren te lijf gaan, bijvoorbeeld door op je rug te slapen. De reden is doodeenvoudig: als je op je zij of buik ligt, wordt je gezicht tegen je kussen aangedrukt en krijg je na een nacht slapen sneller lijntjes in je gezicht. Slapen op je rug voelt in het begin misschien wat onwennig, maar geloof ons: na een week weet je niet beter.

 

Scrubben of een masker

Een wekelijkse scrubbeurt doet wonderen: je verwijdert namelijk alle dode huidcellen en je huid wordt lekker soepel. Gebruik voor je lijf een scrubspons en voor je gezicht een scrubgel met een grove korrel. Heb je een droge of gecombineerde huid? Kies dan voor een fijnere korrel. Even inmasseren, afspoelen en klaar ben je. Ook zalig: een masker. Wordt je gezicht lekker zacht van.

 

Aan de thee en chocola

Veel antirimpelcrèmes bevatten antioxidanten: dat zijn stoffen die helpen je huidcellen te beschermen tegen schade van buitenaf, zoals UV-straling. Diezelfde antioxidanten zitten ook in bepaalde voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, groene thee en – geloof het of niet – in pure chocola: daarin zitten bestanddelen die ervoor zorgen dat je huid dikker, sterker en zachter wordt.

 

Versterkt je huid

Slow Âge van Vichy smeren helpt: in deze lichte fluïde zitten speciale antioxidanten uit Baïcaline wortels en vitamine E. Daarnaast bevat het mineraliserend thermaal water en de huidversterker bifidus. Extra voordeel: door nu te smeren heb je straks minder fijne lijntjes en rimpels en word je op een mooie, natuurlijke manier ouder. VICHY SLOW ÂGE 50ML SPF 25*, verkoopadviesprijs
€ 30,25

 

* Verkrijgbaar in jouw (online) apotheek