5x handige tips om je wallen te verdoezelen

18.09.2018 15:46
tips-wallen-wegwerken

Het meervoud van moe is moeder en die wallen krijg je er gratis en voor niets bij. Wat je hieraan kunt doen? Vooral niet te druk om maken, want ooit slaapt je kind door. En tot die tijd verdoezel je de boel gewoon met onderstaande tips.

Waar overigens geen concealer aan te pas komt.

 

Water

En neem ruim, want wallen kunnen ontstaan omdat je niet genoeg water drinkt. Door veel te drinken stimuleer je een goede nierafscheiding, wat helpt de donkere kringen onder je ogen te verminderen.

 

IJsklontjes, aardappelschijfjes, theezakjes of komkommer

Vier dingen die je prima een minuut of tien tegen je wallen kunt houden om de ergste kringen weg te werken: door de kou van het ijs trekken je bloedvaten samen waardoor het vocht in je wallen wordt afgevoerd, de enzymen in aardappels zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en thee en komkommer hebben een rustgevend effect op je ogen. Wel een doek of huishoudfolie om de ijsklontjes wikkelen, anders vriezen ze tegen je huid.

 

Lees ook
Meisje (3) maakt make-up tutorials en veel ouders vinden hier wat van >

 

Lippenstift

En dan wel rode, want deze kleur neutraliseert blauw/paarse vlekjes op je huid. Hoe je het aanbrengt? Pak een klein kwastje en veeg het over je rode lippenstick. Dep op het donkere gedeelte onder én boven je ogen, tot onder je wenkbrauwen. Vervolgens plemp je er wat poeder overheen en er is niets meer van je wallen te zien. 

 

Melk

Melk bevat meerdere zuren en proteïnen die je huid zachter, strakker en lichter maken. Het enige wat je hoeft te doen is twee watjes met koude melk doordrenken en tien minuten op je ogen leggen.

 

Peterselie

Peterselie bevat vitamine C en K, die donkere kringen en zwellingen verminderen. Meng wat gesneden peterselie met heet water en breng het onder je ogen aan met een watje. Doe dit een paar keer per week en je merkt snel genoeg dat je wallen minder worden.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >