In samenwerking met Kek Mama

5 momenten waarop je migraine kunt missen als kiespijn

Migraine is een nare kwaal die je leven behoorlijk kan belasten. Het liefst wil je dat die hoofdpijn voor altijd wegblijft, maar er zijn momenten waarop een aanval wel heel ongelegen komt. Tijdens het partijtje van je kind bijvoorbeeld. Met deze tips houd je de schade beperkt.

 1. Een kinderfeest Heerlijk, al die vrolijke gezichten. Maar een kinderfeest kan ook druk en chaotisch zijn. Wil je geen hoofdpijn van gillende kinderstemmen, kies dan voor activiteiten waarbij ze zich moeten concentreren, zoals puzzelen of knutselen. Maak je huis een dag van tevoren kidsproof en het feest kan beginnen.
 2. Een ouderavond Een ouderavond wil je gewoon niet afzeggen, maar een gesprek voeren tijdens een migraineaanval is bijna niet te doen. Het helpt om open te zijn over het feit dat je migraine hebt. Leg aan de leerkrachten van je kind uit hoe je je voelt tijdens een migraineaanval, dan kun je op begrip rekenen als je toch een keer moet afzeggen.
 3. Weekendje weg met je man Kinderen bij opa en oma, koffers gepakt… Jullie zijn er helemaal klaar voor, een weekend samen weg. Dan wil je niet dat migraine roet in het eten gooit. Vermijd de dagen voor vertrek alle bekende triggers. Pak op tijd je rust en genoeg slaap en laat alcohol, zoetigheid, kaas en citrusvruchten even staan. Houd ook rekening met je menstruatie, omdat dat een extra trigger voor migraine kan zijn.
 4. Presentatie op werk Hoe goed je je ook voorbereid op die presentatie op je werk, het blijft spannend. Stress is een van de bekendste triggers van migraine, dus dat wil je voorkomen. Meditatie en mindfulness oefeningen helpen je om ontspannen te blijven vóór, maar ook tijdens de presentatie.
 5. Vriendinnenafspraak Avondje afspreken met vriendinnen? Dan kom je al gauw in de verleiding om gezellig een glas wijn mee te drinken. Toch is het slim om het bij fris te houden, want alcohol, en vooral rode wijn, staat bekend als trigger van migraine. Net zo feestelijk in een wijnglas, maar zonder alcohol, is bronwater met vruchtensap.

Houd ’m bij de hand: de migrainekit

Op basis van meer dan 50 jaar wereldwijde ervaring met zware hoofdpijn en migraine pleit Excedrin ervoor om altijd een eerste-hulp-bij-hoofdpijn set binnen handbereik te hebben om direct in te kunnen spelen op de eerste symptomen en pijnklachten, zowel thuis als op kantoor en onderweg. Wat zit erin? Deze zeven items worden geadviseerd:

 • Hervulbaar waterflesje Water drinken voorkomt dehydratatie en verlicht hoofdpijn.  
 • Zonnebril en oordoppen Die halen de scherpe kantjes van fel licht en harde geluiden.
 • Oogmasker Soms is liggen in een donkere kamer het enige wat helpt. Is dat geen optie? Gebruik dan een slaapmasker.
 • Koptelefoon Een ‘migraine-playlist’ met rustgevende muziek helpt je om de aandacht van de pijn af te leiden.
 • Washandje Een nat washandje voor afkoeling van nek en hoofd.
 • Migraine dagboek Het bijhouden van een dagboek geeft inzicht in patronen en triggers.
 • Toilettasje of clutch Om alle items compact en casual of chique in op te bergen.
 • Pijnstillers Excedrin vermindert binnen een halfuur de ergste pijn en bijkomende symptomen en werkt minstens vier uur lang.

Kek Mama samen met Excedrin (Acetylsalicylzuur, Paracetamol en Cafeïne)

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar, bij maagpatiënten, tijdens de zwangerschap of bij inname van meer dan 15mg methotrexaat per week. Lees voor gebruik de bijsluiter. Zinc CHNL/CHXCDRN/0026/17 KOAG/KAG: 309-1117-1745