Waarom reizen door Azië fantastisch is met kinderen

24.01.2020 09:21
reizen-azie-kinderen

Komt de camping in Zuid-Frankrijk jou je neus uit en wil je het avontuurlijker aanpakken? Denk eens aan een rondreis met kinderen door Azië: werkelijk fantastisch.

En wij leggen je uit waarom.

 

Thailand

Dit is misschien wel het meest ideale land in Azië voor een rondreis met kinderen, zeker als je voor het eerst naar dit continent reist. Het is er veilig, betaalbaar, er is (voor jong en oud) enorm veel te doen en de Thaise keuken is een feest. Begin jullie reis in het hectische Bangkok, maak een rit op een tuktuk en bezoek de kleurrijke Wat Arun-tempel. Of fiets door de Suan Rot Fai Gardens waar je de prachtige vlinders ziet. Vergeet ook eilanden als Phuket, Koh Chang, Koh Tao of Koh Samui in het zuiden niet: zeker een bezoek waard.

Wil je (ook) naar het noorden van Thailand? Pak dan vanuit Bangkok de nachttrein naar Chiang Mai: een relaxte stad met een fijne markt, goede hotels, de Chiang Mai Zoo en het Elephant Nature Park.
 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Bali

Niet voor niets is dit eiland populair bij gezinnen met (jonge) kinderen: je vindt er kilometers zee en strand, eindeloze rijstvelden, prachttempels, een indrukwekkende natuur en gastvrije locals die dol zijn op kinderen. De stranden van Kuta en Seminyak zijn groot, maar door de hoge golven vooral geschikt voor oudere kinderen. De rustige stranden van Sanur, Jimbaran baai, Crystal Bay en Padang Baai zijn ideaal met kleine kinderen.

Tip: wissel het strand af met een dag waterpret bij Waterbom Bali in Kuta, een waterpark vol attracties en glijbanen. Oh, en zet als het even kan ook het Bali Treetop Adventure Park op jullie lijst. Ook niet te missen: Monkey Forest, het heilige bos van de apen, waterpaleis Tirtagannga en de zwarte zandstranden van Lovina.

Als je voor het eerst met kinderen naar Bali reist, is het slim om vervoer van tevoren te regelen, doorgewinterde reizigers pakken net zo makkelijk een taxi die je overal naartoe brengt.
 

 

Vietnam

Van peuters tot pubers: in het budgetvriendelijke Vietnam zijn kinderen meer dan welkom. Ga voor de chaotische charme van het dagelijkse leven in hoofdstad Ho-Chi Minh (Saigon), het waternetwerk van de Mekongdelta, de baai Ha Long baai in het noorden en de paradijselijke stranden van Nha Trang in het zuiden. Bezoek vooral het indrukwekkende bouwwerk Citadel aan de Parfumrivier. Vanuit daar reizen jullie door naar Nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng met z’n honderden grotten. 

Voordeel: het land heeft een uitgebreid wegennetwerk en het openbaar vervoer is goedkoop en goed geregeld. Kies voor lange afstanden uit binnenlandse vluchten, treinen of een slaapbus.
 

 

Nog meer tips

Wat je écht niet moet vergeten voor en tijdens jullie rondreis? Skyscanner zet zeven tips voor je op een rij:

  1. Kijk van tevoren goed welk land in Azië bij jullie en jullie vakantie-ideeën past. Wil je alleen strand en luxe resorts? En ga je voor het eerst ver weg met kinderen of ken je het klappen van de zweep al?
  2. Bedenk in welke periode je wilt reizen en check het weer en klimaat van de bestemming in het seizoen van jullie keuze. Zo valt het regenseizoen in Thailand in onze zomer en verschillen de seizoenen in het 1700 km lange Vietnam per gebied.
  3. Rondreizen op de bonnefooi kan, maar het is wel zo relaxt om in ieder geval voor de eerste paar nachten een goed hotel te boeken.
  4. Neem niet te veel bagage mee: je moet alles meeslepen, zeker als je in het land zelf gaat rondtrekken.
  5. Wissel strand af met culturele bezienswaardigheden en plan ook echte kinderuitjes zoals een dieren- of waterpark.
  6. Je kunt bijna overal goed eten en het is leuk om gekke dingen uit te proberen met wat oudere kinderen (zoals insecten proeven), maar kijk altijd uit met rauwkost en sla en drink geen kraanwater.
  7. In principe is alles in de grote steden te koop, maar daarbuiten kan dat anders zijn. Neem bijvoorbeeld voldoende luiers voor de allerkleinsten mee en belangrijk: wees flexibel en denk creatief.

 

Bron: Skyscanner.

 

Meer reistips? Volg ons op Facebook >