Op naar Ameland: 8 tips voor een fijne vakantie met kinderen

17.08.2021 11:58
Ameland vakantie 8 tips

Voor Jannet Veenbaas geen resorts of lange autoreizen: zodra zij weg kan met haar vriend Fred, zoon Kjeld (7) en dochter Kim (5), pakken ze de boot naar het familiehuisje op ‘hun’ Ameland.

Tip: door de coronamaatregelen zijn sommige voorzieningen gesloten of alleen open op afspraak. Check voor vertrek de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Doen

Speuren

Dit doen we elk jaar wel een paar keer: het Krûmeltjesspoor, een speurtocht door het Ballumerbos aan de hand van keien (krûmels) met oogjes. Onderweg kan je ook nog bramen plukken. Wel uitkijken voor rode bosmieren.

vvvameland.nl/zien-en-doen/sportief/wandelen/krumeltjesspoor

 

Modezussen

Op Ameland kan je ook leuk winkelen. Een fijne duurzame kledingzaak in Hollum is Sus&C, gerund door twee zussen. Mijn buurvrouw Wendy heeft ook een leuke winkel: Mustique.

susenc.nlfacebook.com/mustiquemodeameland

 

Visjes vangen

Nog een perfecte excursie voor kinderen: vissen met een kornet. Samen vind je krabbetjes, zeesterren, kwallen en garnalen.

vvvameland.nl/zien-en-doen/excursies/korren-ameland

 

Lees ook

15x de mooiste stranden van Nederland >

 

Zien

Vuurgezicht

Waar je ook bent op Ameland, overal zie je de vuurtoren. Het is zeker de moeite waard om ’m een keer te beklimmen voor een prachtig uitzicht over het eiland.

 

Zeldzaam

Het Oerd is een prachtig natuurgebied waar je kunt fietsen en wandelen. Je ziet er zeldzame planten, paddenstoelen, ontelbaar veel vogels en vlinders. Fred weet veel van vogels en planten, hij heeft het weer van zijn vader geleerd en de kinderen leren het op hun beurt graag van hem.

 

Schoenen uit

Bij Natuurcentrum Ameland kun je verschillende excursies boeken, zoals met een gids het strand op om dieren te bekijken. Ook vind je er een blotevoetenpad. Heel leuk voor kinderen.

vvvameland.nl/zien-en-doen/musea/natuurcentrum-ameland

Slapen

Nieuwe buren

Wij slapen natuurlijk in ons eigen huisje. Eenzelfde ervaring krijg je in de bed & breakfast van onze buren – en kom dan gezellig bij ons buurten.

familielublink.nl

 

In de duinen

Voordat ik mijn vriend kende, ging ik al vaak naar Ameland. Dan kampeerde ik op Camping Duinoord in Nes. Je zet je tent op in de duinen en loopt zo vanaf de camping het bos in.

campingduinoordameland.nl

 

Het hele reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.