winters kamperen reisverhaal tips

Winters kamperen is misschien niet iets waar iedereen warm voor loopt. Maar volgens Fleur (43) en man Joep is er niets knusser dan met kinderen Tim en Lieve ingesneeuwd in de camper te zitten.

Eten

Opwarmen
Bij het zwembad Atoll Achen-see in het Oostenrijkse Achensee hebben we onverwacht heerlijk geluncht. Prima plek om lekker op te warmen na het skiën, wandelen of voor een nieuwjaarsduik in het meer.
atoll-achensee.com
 

Smullen
De lekkerste hamburgers ooit aten onze kinderen bij Restaurant Du Lac in Les Gets. Je kan er ook heerlijk buiten zitten.
lesgets.com, zoek op ‘Restaurant Du Lac’
 

Prachtplek
Een berghut met waanzinnig uitzicht is Alpengasthaus Karwendel in Pertisau am Achensee, vlak naast de gondel. Een goede plek om kaiserschmarrn en knödelsuppe te eten op een van de mooiste plekjes die er zijn.
karwendel-bergbahn.at

Article continues after the ad

winters-kamperen-in-sneeuw-tips-vakantie-kinderen

 

Slapen

Zo de piste op
In het Oostenrijkse Kals in NP Hohe Tauern slaap je op 1500 meter hoogte in je camper meteen aan de piste. De kleinschalige wintercamping is prachtig gelegen. ’s Ochtends kun je er verse broodjes krijgen.
nationalpark-camping-kals.at
 

Prima stek
Met kerst sliepen we onder de kerk in het Franse Bramans: veel leuker kan het niet. Camping Le Val d’Ambin is klein en basic, maar daar is de prijs ook naar. Je pakt zo de skibus naar het geweldige skigebied Val Cenis.
camping-bramansvanoise.com/fr
 

Adembenemend
Het uitzicht vanaf de camping Municipal in het Franse Aussois was elk moment van de dag adembenemend. Het besneeuwde fort l’Esseillon, prachtige bergen en natuurlijk heel veel sneeuw.
haute-maurienne-vanoise.com, zoek op ‘Fort l’Esseillon’

winters-kamperen-in-sneeuw-tips-vakantie-kinderen

 

Doen

Reuzenvoeten
Sneeuwschoenwandelen is ontzettend leuk om met een gids te doen. Bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Achensee of Kals en het Franse gebied Haute Maurienne Vanoise. Kinderen vanaf een jaar of zeven kunnen al mee. Sommige routes zijn speciaal op het ontdekken van dieren gericht, wij zagen bijvoorbeeld steenbokken en lammergieren.
 

Sleetje rijden
Een huskytocht is een heel bijzondere ervaring. Bij de meeste plekken zit je zelf in de slee. Ontzettend knus om samen met je kinderen te doen. Wij vonden het uitzicht in Val Cenis echt prachtig. Zeker als je in de vroege ochtend boekt is het nog heerlijk rustig.
haute-maurienne-vanoise.com/hiver
 

Meer tips en verhalen van Fleur vind je op reisbijbel.nl


Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 02-2021.

winters-kamperen-in-sneeuw-tips-vakantie-kinderen

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.