Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Bowlen, naar een indoorspeeltuin, lasergamen of gewoon thuis gezellig knutselen: pret gegarandeerd tijdens een kinderfeestje. Maar wil je een keer wat anders? Check dan deze tien ideeën voor bijzondere, originele verjaardagspartijtjes.

Survivallen

Dat klinkt niet alleen leuk, het ís ook superleuk: een survival kinderfeestje. Kinderen gaan een uur lang samen met een begeleider van de Avontuurfabriek op ontdekkingstocht op een survivalbaan. Wat ze dan doen? Nou, van alles: van sumo worstelen tot spijkerbroek hangen en XXL boksen. Eens kijken wie er zonder kleerscheuren uit de strijd komt. 
 

Article continues after the ad

Crea met chocola

Is je kind gek op chocola en een beetje creatief, dan zit je helemaal goed bij Choka Choka. Hier organiseren ze verjaardagspartijtjes waarbij kinderen zelf van chocolade van alles mogen maken: van een pump tot een handtas en een heus chocolade huis. Zijn er ook jongens van de partij? Geen probleem, die maken gewoon de schoen van Messi na. Op tafel staat ondertussen ranja en wat lekkers en elke prachtige creatie gaat na afloop in een goodiebag mee naar huis.

 

Brand blussen

Oké, niet echt natuurlijk, maar bij dit feestje hebben kinderen het gevoel dat ze voor even in de huid van een brandweerman of -vrouw kruipen. Neem plaats in een echte brandweerauto, help om de slangen van het dak af te halen en leer alles over hoe een brand wordt bestreden. Als dat geen stoer partijtje is?

 

Dieren verzorgen

Leuk voor de dierengek: beleven hoe het is om als verzorger in een dierentuin te werken. Onder begeleiding van een gids van Stichting Wildlife maken de kinderen eten voor één van de diersoorten en mogen ze ze zelf voeren. Vervolgens gaan ze met een bingokaart het Dierenrijk door om andere dieren te spotten en wordt de dag afgesloten met friet, kipnuggets, ranja en ijs.

 

Wie is de Mol?

Wil je je kind aansteken met het Wie is de Mol?-virus, dan is dit feestje, compleet beschreven in een uitgebreid draaiboek, ideaal. Het mooie: met verschillende aanvullingen kun je het zo gek (en zo duur of goedkoop) maken als je zelf wilt. Er valt niemand af tijdens het feestje en je hebt geen speciale locatie nodig - kan dus ook prima thuis.

 

Fotoshoot

Ook fotoshoots kun je invullen zoals je zelf wilt en hoeven niet duur te zijn. Vraag de buurvrouw om de kinderen op te maken, trek de verkleedkist open, maak een decor met lakens, zet wat lekkers neer en je bent al snel klaar. Ook leuk om te gebruiken: een Polaroid-camera. Kunnen de kinderen de foto meteen mee naar huis nemen.

 

Lees ook
Column Lieve: 'Mijn kleine Dries heeft nooit één verjaardag samen met zijn ouders gevierd' >

 

Bubbel Voetbal

Ooit gehoord van Bubbel Voetbal? Dat is dus voetbal, maar in een bubbel. Je kunt verschillende bedrijven die deze ballen verhuren langs laten komen, maar er zijn er ook genoeg die een compleet arrangement aanbieden. Wel fijn als je met meer dan zes kinderen bent, anders wordt het wat lastig spelen tegen elkaar. 

 

Virtual Reality

Oog in oog staan met een dinosaurus, vuurballen schieten uit je handen of over de kop gaan in een achtbaan: in de VR Room in Utrecht kan het. Na anderhalf uur is de virtuele 'reis' voorbij en kunnen kinderen een potje tafeltennissen om bij te komen. Met onbeperkt snacks en limonade. 

 

Speurtocht

Met een speurtocht weet je bijna zeker dat je goed zit. Hoeft niet duur te zijn, kan gewoon lekker in de buurt uitgezet worden en kinderen zijn er de hele dag zoet mee. Je kunt natuurlijk zelf een compleet parcours uitzetten, maar heb je daar geen zin in, dan zijn er op internet genoeg kant en klare speurtochten te vinden. Aanschaffen, de boel uitprinten en klaar ben je. 

 

Feestje in de natuur

Natuurmonumenten organiseert de leukste verjaardagsfeestjes in de natuur. Van kabouterfeest, kompastocht tot boswachters- of schatkistfeest: hier hebben de kinderen zeker een hele dag plezier. En ze zijn nog buiten ook. Extra fijn: je kunt op veel verschillende locaties terecht.

 

'Werken' in het circus'

Voor één dag in de weer als een circusartiest: wie wil dat nu niet? Bij Circus Rotjeknor krijgen kinderen uitgebreid les in jongleren, de clown uithangen en alles wat in het circus aan bod komt. En aan het eind geven ze een spectaculaire show voor publiek dat je van te voren zelf mag uitnodigen.

 

Escaperoom

Puzzels oplossen, opdrachten uitvoeren en codes kraken: spannender kan een kinderfeestje of dagje uit niet worden. Lukt het om op tijd te ontsnappen?  Bekijk ons lijstje voor een escaperoom bij jou in de buurt.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >