ponyrijden kinderen
Beeld: Pixabay

Pony’s zijn lief en schattig, en er zijn weinig kinderen te vinden die het níet leuk vinden om erop te rijden. Op deze adresjes kan het!

1. De Bonte Belevenis

ponyrijden kinderen


In: Assendelft, Noord-Holland
Pluisje, Coco, Pipi en Mr. Nilson (met elk hun eigen karakter: lief, ondeugend of lui, het zijn net kinderen) staan klaar om bereden te worden op deze kinderboerderij. De Shetlanders zijn te huren voor een rondje door het park, tot een hele dag en alles daar tussenin. Ouders moeten wel toezicht houden tijdens het rijden. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er op donderdagmiddag Shetten-pret. Onder begeleiding leren kinderen de pony’s te poetsen, verzorgen en te berijden. Zeer geschikt als voorbereiding op ‘echte’ manege-lessen, als je kind de smaak te pakken heeft. Bij de boerderij zit trouwens ook een fijn theehuis.

 

2. Buyten Delft

In: Delft, Zuid-Holland
Natuurlijk, je kinderen kunnen hier geiten aaien, losgaan in de waterspeeltuin en bij een kampvuur marshmallows roosteren. Maar waar ze écht heel blij van worden: een rondje ponyrijden. Let op: meestal wordt er op zaterdag en zondag gereden. Hier zijn geen vaste tijden voor. Er wordt gereden als de pony’s er zin in hebben en er genoeg vrijwilligers zijn om de rit te begeleiden.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: 4x leuk om te doen als je kind van dieren houdt >

 

3. De Vergarde

ponyrijden kinderen


In: Erichem, Gelderland
Bij recreatiepark De Vergarde kunnen kinderen zich niet alleen op de skelterbaan of in het zwembad vermaken. Er zijn ook 16 pony’s op het terrein. Kleine kinderen en ongeoefende ruiters mogen 5 rondjes ponyrijden. Geen zorgen: tijdens het rijden wordt de pony aan de hand meegenomen door meer geoefende ruiters. Ruiters vanaf 7 jaar kunnen zich opgeven voor een half uur ponyrijden onder begeleiding. Voor het ponyrijden begint, mogen ze helpen met het poetsen van de pony's. Heeft je kind al meer ervaring dan mag hij meehelpen de pony's uit de wei te halen, op te zadelen en te begeleiden.

 

4. De Ponyfarm

In: Tilburg, Brabant
Peuters vanaf drie jaar zijn op deze kinderboerberij welkom om – uiteraard onder begeleiding - een ritje te maken op de Shetlanders Chico, Pinky en Basje. Voor oudere kinderen zijn er grotere pony’s. Er kan gereden worden in de bostuin maar ook in de buiten- en de binnenbak. Moe van het rijden? Er is ook een grote speeltuin en knutselhuisje, of spring in de ponykoets voor een rondrit.

 

5. Stadspark Groningen

ponyrijden kinderen

In: Groningen, Groningen
Vergis je niet, ook in hartje stad kan er gereden worden. Bijvoorbeeld in het Groningse stadpark. Hier kunnen kinderen op diverse Shetlanders rijden. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen kinderen niet zelfstandig rijden op de pony's, dit gaat altijd aan de hand van een van de ouders of een begeleider van de kinderboerderij. Het ritje gaat dan over de ponybaan of door het stadpark. Er is ook een huifkar, die wordt getrokken door vier fjordenpaarden. Hortsik!

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

strandtenten-hele-jaar-open

Laarzen aan en uitwaaien maar: een dagje strand is altijd lekker. Extra fijn: veel strandtenten zijn het hele jaar open. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. San Blas


San Blas is een eilandengroep aan de Caribische kust en telt maar liefst 365 eilanden. Volgens de lokale bewoners is er één eiland voor iedere dag van het jaar. Dat gevoel wilden eigenaren Frank en Martine naar Nederland halen. En dat is ze gelukt, want bij San Blas in Bloemendaal krijg je dat buitengevoel het hele jaar door.

 

2. De Waterreus Scheveningen

strandtenten

Strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen is uitgeroepen tot Strandtent van het Jaar 2016. Terecht: het is er hartstikke gezellig en het eten smaakt verrukkelijk. Heerlijke stek om op een koude winterdag neer te strijken voor warme chocolademelk.

 

3. Blu Beach


Blu Beach is een wat chiquere strandtent in Noordwijk. Het terras staat vol met fijne loungebanken waarop je lekker neer kunt ploffen. Ook leuk om te weten: Blu Beach bestaat 5 jaar en viert dat met een speciaal driegangen menu dat je zelf kunt samenstellen.

 

4. Thalassa


Voor een lekker visje kun je terecht bij strandtent Thalassa in Zandvoort aan Zee. En hoe: de vis wordt 's nachts gevangen, 's ochtends aan land gebracht en ligt 's middags op je bord. Heerlijke stek met prachtig uitzicht over de zee.

 

5. Tijn Akersloot

strandtenten

'Van zwembroek tot winterjas', zoals ze zelf zeggen. Ook Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.

 

6. Blijburg

strandtent

Bij strandpaviljoen Blijburg op strand IJburg in Amsterdam draaien ze fijne muziek en gaat het kampvuur ’s avonds regelmatig aan. En als je in het weekend komt, staan er altijd wel activiteiten op het programma, zoals live muziek of een theatervoorstelling voor kinderen. Let op: vanaf 30 oktober sluiten ze maandag, dinsdag en woensdag om 18.00. 

 

7. Strand Café DOK

strandtenten

Strand Café DOK is gevestigd in het centrumgebouw van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse. Er is een uitgebreid kindermenu, een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en een binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes.

 

8. Timboektoe

strandtenten

Cheesecake, worteltaart, ijsjes, kids mac and cheese of gewoon een lekker portie bitterballen: bij strandpaviljoen Timboektoe vind je het allemaal op de menukaart. Ook keuze uit vegetarische of vegan gerechten. Deze strandtent is ook het hele jaar door geopend en vind je in Velsen-Noord, vlakbij IJmuiden. Leuk: als je geluk hebt, zie je de indrukwekkende cruiseschepen voorbij varen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beeld: Pixabay
Beeld: Pixabay

Brede stranden, mooie natuur en het relaxte eilandleven: Texel is met recht een topbestemming voor een fijne familievakantie. En dit is er allemaal te doen met kinderen.

Het piratenschip

Texel met kinderen

Schip ahoy! In de jachthaven van Oudeschild ligt een 35 meter lang ‘scheepswrak’: een piratenboot dat tot enorm speeltoestel is omgebouwd. Laat je kids uitrazen op de klimnetten, de lange glijbaan of de loopbrug.

 

Klimmen

Zijn jouw kinderen kleine stuiterballen met veel energie en een portie lef? Dan maak je ze heel blij met een bezoekje aan Klimmen Enzo. In dit klimpark kunnen ouders en kinderen vanaf 1.30 meter verschillende klimparcoursen volgen of de uitdaging aangaan op een klimwand. Ook leuk voor kinderfeestjes.

 

Lammetjes knuffelen

Texel met kinderen

Bijna het hele jaar door zijn er op Schapenboerderij Texel lammetjes te bewonderen. Deze wollige beestjes dartelen niet alleen vrolijk door het weiland, maar laten zich ook nog eens graag aaien en knuffelen door bezoekers. Er zijn ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony's en een ezel. Jullie kunnen rollen in het stro, picknicken op het boerenerf en ponyrijden, en daarna iets drinken in de boerderijwinkel. Ook leuk: iedere dag is er een demonstratie schapendrijven met honden.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: 5x uitjes voor stoere kinderen >

 

Garnalen vangen (en zeehonden spotten)

Texel met kinderen

Voor de avonturiers! Maak een zogeheten droogvaltocht op de Waddenzee. Een schipper neemt jullie mee de zee op. Onderweg zet hij het schip tegen een drooggevallen zandplaat aan, waar jullie op onderzoek kunnen uitgaan (oude kleren en laarzen zijn aan te raden). Een gids vertelt over alles wat leeft in de Waddenbodem. Daarna kunnen de kinderen op ontdekkingstocht met een schepnetje om garnalen, krabbetjes en andere beestjes te vangen – geen zorgen, deze worden later weer in zee geworpen. En met een beetje mazzel spotten jullie ook nog wat zeehonden op de zandbanken.
 

Het Sommeltjespad

Dit gaat vooral de fantasierijke kinderen erg aanstaan: volgens een legende wonen er op Texel zogeheten Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Op een oude grafheuvel in de buurt van De Waal zouden de Sommeltjes samenkomen om bij het maanlicht te dansen. Komt een aardmannetje in de zon, dan verandert hij pardoes in een steen. Het Sommeltjespad in natuurgebied De Dennen speelt leuk op dit verhaal in. Dit kindernatuurpad (een route van 1,5 kilometer, dus perfect voor kleintjes) stimuleert kinderen om goed om zich heen te kijken, op zoek naar de stenen figuren (Sommeltjes) langs de route.

 

Knutselen

Texel met kinderen

Zelf je eigen kaars maken, of zeep? Of liever een lekker stukje brood? Bij landgoed de Bonte Belevenis, aan de duinen bij Den Hoorn, kan het allemaal. In twee sfeervolle boerenschuren zijn ambachtslieden aan het werk en kun je zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ben je klaar met knutselen, dan is er buiten een fijne speelweide.  

 

Karten

Texel met kinderen

Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk en de geur van rubber op het asfalt: bij de kartbaan in Texel kan je je lol op. Kinderen vanaf 8 jaar mogen een rondje wagen op het circuit dat tien bochten telt. Kom je met het hele gezin en heb je ook jongere kinderen? Bij het kartpark is ook een leuke minigolfbaan.


Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >