babyvoeding-op-reis

Je koffer voor het bagageruim kun je prima volstampen met babyvoeding (wellicht ten overvloede: wel goed afsluiten), maar in je handbagage is het een ander verhaal. Daarom de belangrijkste regels op een rij.

Opdat je niet voor verrassingen komt te staan.

More content below the advertising

 

Uitzondering

Er gelden strenge regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen aan boord van een vliegtuig, maar voor babyvoeding wordt een uitzondering gemaakt: vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven de 100 milliliter is toegestaan in je handbagage, mits je met een baby reist. Aan boord van het vliegtuig kun je trouwens vaak gewoon warm water krijgen, maar goed om dit van te voren na te vragen.

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Kant-en-klare knijpflesjes

Als deze nog dicht zijn, mogen ze gewoon mee in het vliegtuig. Navulflesjes mogen (meestal - er zijn uitzonderingen) niet groter zijn dan 100 mililiter.

 

Op de vakantiebestemming

Melkpoeder is niet overal verkrijgbaar. In westerse steden zal het niet zo'n probleem zijn, maar ergens achteraf wordt het wat lastiger. Een voorraadje in je koffer is dus handig. Ditzelfde geldt overigens voor vaste voeding. Voor óp de vakantiebestemming kan het trouwens fijn zijn om een waterkoker en thermosfles (voor warm water tijdens uitstapjes) mee te nemen.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >