strandpaviljoens Nederland
Beeld: Unsplash

Doe je zonnebril op, trek je slippers aan en bestel met het hele gezin een drankje en borrelplank bij een van deze fijne strandpaviljoens: net of je op vakantie bent.

Ubuntu - Zandvoort

fijne strandpaviljoens

Houten meubels, zachte strandbedden en (het allerleukste aan deze tent) schommels. De sfeer is ongedwongen en je eet hier de lekkerste pasta's, sandwiches en frieten.
Waar: Boulevard Paulus Loot 1, AD Zandvoort

 

De Jongens - Bergen aan Zee

fijne strandpaviljoens

Gezellig en eigentijds strandpaviljoen met goede koffie, thee of een borrel met tapas. ’s Avonds gaat vaak de barbecue aan. De Jongens runnen ook een surfschool en er is van alles te huur: van ligbedden tot strandhuisjes.
Waar: C.F. Zeiler Boulevard, Bergen aan Zee

 

Elements Beach - 's-Gravezande

fijne strandpaviljoens

Onder de rook van Hoek van Holland vind je Elements Beach: een 'hippie' strandpaviljoen met biologisch eten en lekkere, verantwoorde drankjes. Zen worden? Volg dan een yogales. Of doe sportief en volg samen met je kind een surfles.
Waar: Slag Vlugtenburg 5, 's-Gravenzande

 

Lees ook
Zo raak je je kind niet kwijt op het strand (en zo vind je 'm terug) >

 

Blijburg - Amsterdam

fijne strandpaviljoens

Hier draaien ze fijne muziek en gaat het kampvuur ’s avonds regelmatig aan. En als je in het weekend komt, staan er altijd wel activiteiten op het programma, zoals live muziek of een theatervoorstelling voor kinderen.
Waar: Pampuslaan 501, Amsterdam

 

Strandclub Leuk - Den Haag

fijne strandpaviljoens

Een luchtkasteel, een trampoline en veel verschillende kinderactiviteiten: bij deze strandclub verveelt je kroost zich geen moment. En dat terwijl jij geniet van een lekkere (biologische) maaltijd.
Waar: Deltaplein 1, Kijkduin

 

Bries - Noordwijk

fijne strandpaviljoens

Nestel jezelf op het prachtige terras van Bries en je bent niet meer weg te slaan van het Noordwijkse strand. Zoek een goede loungeplek, bestel een lekkere salade en geniet van live muziek.
Waar: Kon. Astrid Boulevard 102, Noordwijk

 

Lees ook:
Dit zijn de mooiste stranden van Nederland >

 

Panta Rhei - Vlissingen

fijne strandpaviljoens

Hier serveren ze goede koffie na een strandwandeling en eet je een lekker ontbijt, lunch of diner. Uiteraard staat er veel verse vis op het menu in een strandtent waar de vissers voorbij varen.
Waar: Nollehoofd 1, Vlissingen

 

Ahoi - Zandvoort

fijne strandpaviljoens

Salades, soep, tapasplankjes en diverse vegetarische en glutenvrije gerechten: bij strandpaviljoen Ahoi is de keuze enorm. Ernaast ligt een enorm speelparadijs en er worden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd rondom het thema piraterij, zee en strand. Zo is er een leuke jutterstocht op het strand onder leiding van de Kapitein.
Waar:  Boulevard Barnaart 19, Zandvoort

 

Strandclub Watergoed - Valburg

fijne strandpaviljoens

Hier kun je terecht voor borrel, lunch of diner. Terwijl jij lekker geniet van een wijntje op het terras, vermaakt je kind zich op het springkussen of bij één van de activiteiten op het water. Er is namelijk genoeg te doen: waterfietsen, kanoën, quadrijden en paintballen en er is een heus klimpark.
Waar: Tielsestraat 129, Valburg

 

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.nl.

 

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Koekhappen, sjoelen en ezeltje prik: ken jij die oud-Hollandse spelletjes nog? Wij geven je graag een opfriscursus, want reken maar dat je kind hier ook heel veel plezier aan beleeft.

Spijkerpoepen

Vertel dit aan je kind en hij begint al spontaan te lachen door de maffe naam. Toch is het heel logisch dat dit oude spelletje zo heet, want je moet op je hurken een spijker in een lege fles laten zakken. Je hebt er weinig voor nodig: lege flessen, een touw en dus een aantal spijkers. Bind het touw met daaraan een spijker om de middel van ieder kind, zet de kinderen in een rij en de pret kan beginnen. Wie heeft de spijker het snelste in de fles?

 

Sjoelen

Een spel dat bij veel gezinnen vroeger op Oudejaarsavond werd gedaan, maar eigenlijk is dit altijd leuk. Koop een sjoelbak via Marktplaats – of misschien heeft een familielid nog wel een oud exemplaar op zolder staan. Gooi de schijfjes in het gat met de hoogste punten – best een kunstje, want wie te hard gooit, krijgt ‘m net zo hard weer terug – en degene met de meeste punten heeft gewonnen.

 

Lees ook:
9x leuke binnenspelletjes voor kinderen >Koekhappen

Misschien wel hét spel, als we het over vroeger hebben. Wat heb je nodig? Een stuk ontbijtkoek, touw en een theedoek. Hang de plakken ontbijtkoek aan het touw en hang het touw op de juiste hoogte voor de kinderen, zodat ze er geblinddoekt wel bij kunnen. Wie het eerste de koek op heeft – met de handen op de rug natuurlijk – is de winnaar.Zaklopen

Ook een heel leuk ouderwets spelletje: zet een parcours uit met bijvoorbeeld pionnen of met water gevulde flessen en verdeel de kinderen in twee groepen. Het eerste kind in de rij wurmt zich in een jutenzak en legt al springend het parcours af, waarna de jutenzak wordt doorgegeven aan de tweede in de rij. De groep die het snelste is én geen pionnen of flessen heeft omgegooid, mag juichen.

 

Ezeltje Prik

Deze kent iedereen nog wel: teken een grote ezel op een stuk karton. De eerste speler moet geblinddoekt een prikvoorwerp met daaraan het touwtje – de staart van de ezel – op de juiste plek op het karton prikken. Degene die hier het beste in slaagt, is de winnaar. Ezeltje Prik is één van de spelletjes die ideaal zijn om binnen te doen, als het buiten stortregent. Wil je het extra moeilijk maken? Laat de kinderen dan eerst geblinddoekt een paar rondjes draaien.Ei op lepel

Twee lepels en twee eieren: meer heb je niet nodig voor dit spelletje. Verdeel de kinderen in twee groepen en laat iedereen één voor één met de lepel in de mond en daarop een ei, naar de overkant lopen en terug. Wie is het snelste klaar en heeft de eieren niet laten vallen? Ohja: wil je geen kliederboel, kook de eieren dan eerst even.Blikgooien

Stel een stapel blikken op als een toren en laat de kinderen met een kleine bal gooien: degene die de meeste blikken omver gooit, is de winnaar. Heel simpel, maar pret gegarandeerd.

 

Is het buiten mooi weer en heerlijk warm? Dan kan je kind ook z'n lol op met deze leuke waterspelletjes.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

strandtenten-hele-jaar-open

Laarzen aan en uitwaaien maar: een dagje strand is altijd lekker. Extra fijn: veel strandtenten zijn het hele jaar open. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. San Blas


San Blas is een eilandengroep aan de Caribische kust en telt maar liefst 365 eilanden. Volgens de lokale bewoners is er één eiland voor iedere dag van het jaar. Dat gevoel wilden eigenaren Frank en Martine naar Nederland halen. En dat is ze gelukt, want bij San Blas in Bloemendaal krijg je dat buitengevoel het hele jaar door.

 

2. De Waterreus Scheveningen

strandtenten

Strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen is uitgeroepen tot Strandtent van het Jaar 2016. Terecht: het is er hartstikke gezellig en het eten smaakt verrukkelijk. Heerlijke stek om op een koude winterdag neer te strijken voor warme chocolademelk.

 

3. Blu Beach


Blu Beach is een wat chiquere strandtent in Noordwijk. Het terras staat vol met fijne loungebanken waarop je lekker neer kunt ploffen. Ook leuk om te weten: Blu Beach bestaat 5 jaar en viert dat met een speciaal driegangen menu dat je zelf kunt samenstellen.

 

4. Thalassa


Voor een lekker visje kun je terecht bij strandtent Thalassa in Zandvoort aan Zee. En hoe: de vis wordt 's nachts gevangen, 's ochtends aan land gebracht en ligt 's middags op je bord. Heerlijke stek met prachtig uitzicht over de zee.

 

5. Tijn Akersloot

strandtenten

'Van zwembroek tot winterjas', zoals ze zelf zeggen. Ook Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.

 

6. Blijburg

strandtent

Bij strandpaviljoen Blijburg op strand IJburg in Amsterdam draaien ze fijne muziek en gaat het kampvuur ’s avonds regelmatig aan. En als je in het weekend komt, staan er altijd wel activiteiten op het programma, zoals live muziek of een theatervoorstelling voor kinderen. Let op: vanaf 30 oktober sluiten ze maandag, dinsdag en woensdag om 18.00. 

 

7. Strand Café DOK

strandtenten

Strand Café DOK is gevestigd in het centrumgebouw van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse. Er is een uitgebreid kindermenu, een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en een binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes.

 

8. Timboektoe

strandtenten

Cheesecake, worteltaart, ijsjes, kids mac and cheese of gewoon een lekker portie bitterballen: bij strandpaviljoen Timboektoe vind je het allemaal op de menukaart. Ook keuze uit vegetarische of vegan gerechten. Deze strandtent is ook het hele jaar door geopend en vind je in Velsen-Noord, vlakbij IJmuiden. Leuk: als je geluk hebt, zie je de indrukwekkende cruiseschepen voorbij varen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >