kinderworkshops
Beeld: Unsplash

Van vloggen tot cupcakes maken: als je een leuke workshop zoekt voor je kind, is er keus genoeg. Wij zetten een paar leuke workshops voor je op een rij.

1. Grafitti spuiten

Pak een spuitbus en leef je uit. Bij deze workshop krijgen kinderen eerst uitleg hoe graffiti werkt en daarna ontwerpen ze een schets van de afbeelding die ze willen maken. Met hulp van een graffiti-artiest spuiten ze die vervolgens op een paneel. Is er een jarige job in het gezelschap? Dan wordt er op een echte graffiti-muur gespoten.
Waar: Vinkeveen
 

2. Voor even DJ

Beatmatchen, pitchen en een cue-point maken: na een workshop bij de DJ School weet elk kind hoe hij als DJ aan de slag kan. Tussendoor is er een pauze met drankje en snack en aan het einde geeft iedereen z'n eigen ‘show’. Als beloning ontvang je een certificaat als DJ.
Waar: Purmerend
 

Lees ook:
3x leuke uitjes voor de woensdagmiddag >


3. Leer alles over make-up

Kinderen tussen de 4 en 8 jaar kunnen in Rotterdam een prinsessen-make-up workshop volgen. Visagistes maken je subtiel op met glitters en als je wil, kun je geschminkt worden met een versiering zoals een mooie vlinder. Ook je nagels krijgen een mooi kleurtje. Na afloop krijgt elke prinses een presentje mee naar huis. De wat oudere meiden (8 tot 12 jaar) krijgen uitleg: hoe gebruik je blusher en lipgloss? En dan zelf aan de slag.
Waar: Rotterdam
 

4. Bakken maar

Welk kind is niet gek op zoetigheid? Bij CreaMies kan je leren hoe je de lekkerste cupcakes en taartjes zelf op tafel tovert. Na uitleg van de materialen en een aantal voorbeelden, mogen de kinderen (vanaf 6 jaar) hun eigen creaties maken. De cupcakes gaan mee naar huis in een mooi doosje – als ze natuurlijk niet al opgegeten zijn.
Waar: Zwijndrecht
 

5. Lego workshop

Duizenden Lego-steentjes liggen gesorteerd in speciale bakken, zodat elk kind snel kan vinden wat hij zoekt. Wel zo handig als je een fraai bouwwerk maakt. Bij deze Master Builder Workshop kunnen kinderen inspiratie opdoen door te kijken naar allerlei mooie Lego-bouwvoorbeelden en hebben ze drie uur de tijd om zelf iets moois te bouwen.
Waar: Delft
 

6. Action painting

Schilderen en kliederen doe je met je handen, maar waarom niet met een afwasborstel of vliegenmepper? Bij de workshop Action Painting is alles mogelijk. In ongeveer tweeënhalf uur maken kinderen een prachtig kunstwerk op een heel gekke manier. Lol gegarandeerd.
Waar: Groningen
 

7. Leer vloggen

Wil jouw kind de nieuwe Enzo Knol of Dylan Haegens worden? Dan leert hij bij deze workshop hoe hij moet vloggen: wat heb je nodig, wat doe je wel en wat kun je beter niet doen? Verschillende technieken en invalshoeken worden gebruikt en elke vlog wordt met een privélink op Youtube geplaatst.
Waar: Tilburg

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >