7x de tofste wereldsteden voor een trip met kinderen

16.04.2022 07:09
kindvriendelijke stedentrips Beeld: Getty Images

Nog geen plannen voor de voorjaars- of zomervakantie? Plan een stedentrip! Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar minstens net zo leuk als een weekje camping. Icelandair onderzocht de meest kindvriendelijke steden en daar kwamen verrassende opties uit!

Boston, USA – De nummer 1 in kind vriendelijkheid

Amerikaanse steden doen het goed in de lijst, maar Boston steekt er met kop en schouders bovenuit. De ligging, schone lucht, leuke attracties en mooie bezienswaardigheden maken het de perfecte plek voor een familievakantie.

Amsterdam – De nummer 1 in Europa

Voor de meest kindvriendelijke stedentrip in Europa hoef je het land niet eens uit. Met veel attracties, een veilige omgeving en niet onbelangrijk: een goede prijs-kwaliteitverhouding is het zeker de moeite waard Amsterdam eens te verkennen met kids.

Dubai, UAE – De nummer 1 voor zonaanbidders

Zijn je kinderen gek op de zon? Dubai is de beste keuze. Meer vitamine D ga je niet opvangen in een weekje tijd. Met jaarlijks ruim 3580 zonuren ga je gegarandeerd naar huis met de zon in je bol.

Bangkok, Thailand – De nummer 1 voor goedkope maaltijden

Vers en verrukkelijk, en dat voor een schrijntje. In Bangkok eet je al een volledige maaltijd vanaf 2 dollar. Met zoveel streetfood-kraampjes, markten en restaurants heb je wel altijd keuzestress. Maar door de lage prijzen kun je zo vaak uiteten als je wil.

Lees ook:
10x kindvriendelijke strandtenten >

 

Taipei, Taiwan – De nummer 1 in veiligheid

Taipei is met de laagste criminaliteitscijfers ter wereld niet alleen super veilig, de stad werd ook uitgeroepen tot gelukkigste stad van Azië. Gegarandeerd een zorgeloze en gezellige vakantie, dus!

Reykjavik, IJsland – De nummer 1 in wifi-snelheid

Krijg je je kinderen niet losgekoppeld van hun telefoon? Reykjavik is the place to be. Niet alleen handig voor de kinderen, ook het plannen van je dagtripjes wordt een stuk makkelijker dankzij de razendsnelle verbinding in IJsland.

Londen, Engeland – De nummer 1 in attracties

Familie- en budgetproof uitjes: je vindt de meeste mogelijkheden in Londen. Stilzitten is er niet bij, want met meer dan 1000 attracties is er altijd iets te doen. Plan je graag je dagen vol? Je kunt je hart ophalen met alle dierentuinen, musea en theaters.

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >