Als je nog geen plannen voor de meivakantie hebt, moet je echt met je kinderen naar de film bij Pathé. Niet alleen draaien er stuk voor stuk geweldige kinderfilms, ook jij als moeder kunt er even fijn ontspannen.

Altijd leuk: in de meivakantie naar Pathé

Een bioscoopbezoekje wordt hartstikke betaalbaar dankzij de Pathé LenteBios, want je betaalt slechts € 5 voor een kinderkaartje (voor kinderen t/m 11 jaar). Bovendien is er – naast het kinderfilmaanbod – bij Pathé nog veel meer te doen in de meivakantie. Zo kunnen kinderen dagelijks meedoen met een speurtocht naar letters die overal in de bioscoop hangen, worden er film-gerelateerde kleurplaten uitgedeeld en kan je kind lekker kleuren in de speciale kidshoek. En dan staat er bij verschillende theaters ook nog eens een springkussen. En ook aan jou als moeder is gedacht, want jij kunt intussen even bijkomen met een heerlijke kop Starbucks koffie.

 

Lees en kijk hieronder welke kinderfilms er nu allemaal draaien.

 

1. De Smurfen en het Verloren Dorp

Opwinding in Smurfenland: Smurfin vindt een landkaart die leidt naar het Verloren Dorp, een plaatsje waar nóg een Smurfenvolk zou wonen. Met Brilsmurf en Klungelsmurf gaat ze op zoek. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken vóórdat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Het wordt een reis vol actie, gevaar en heel veel blauw.
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

2. Bibi & Tina 3: Jongens tegen de meiden

Er ontstaan al snel irritaties als Bibi en Tina met een aantal buitenlandse studenten op zomerkamp gaan. Er zit maar één ding op: ze splitsen op in twee teams en nemen het tegen elkaar op tijdens allerlei activiteiten. Bibi probeert hiervoor haar toverkrachten in te zetten, maar die blijken die ineens niet te werken. En dat terwijl Bibi ze hard nodig heeft, helemaal als er ineens een bosbrand uitbreekt.
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

3. The Boss Baby

De 7-jarige Tim is dolblij met z’n ouders, tot ze ineens een baby krijgen. En niet zomaar een baby: hij kan praten, draagt een pak en heeft een missie, namelijk ervoor zorgen dat alle baby’s in de wereld meer liefde krijgen. Geweldige komedie voor kinderen en hun ouders.
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

4. Hotel de Grote L

De 12-jarige Kos woont met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, moeten Kos en z’n zussen het hotel runnen. Maar dat gaat helemaal mis: Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. En dan probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op de bloedmooie Isabel. Naar de kinderbestseller van Sjoerd Kuyper.
Voor kinderen vanaf 9 jaar

 

5. Cloudboy

Niilas (12) woont al zolang hij zich kan herinneren bij zijn vader. Zijn Zweedse moeder kent hij nauwelijks. Maar dan moet Niilas in de zomervakantie afreizen naar Lapland, waar zijn moeder en haar nieuwe gezin bij de Sami, tussen de rendieren, wonen. Niilas heeft er geen bal zin in. De enige die langzaamaan tot hem doordringt, is zijn nieuwe zus Sunnà. Als er kort daarna een rendier vermist wordt, gaan ze samen op een spannende zoektocht en wordt de zomervakantie ineens heel avontuurlijk.
Voor kinderen vanaf 9 jaar

 

Kleuterbios

Is jouw kind nog wat kleiner? Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar biedt Pathé de Kleuterbios van Nick Jr. Denk aan niet eerder vertoonde afleveringen van PAW Patrol en Blaze en de monsterwielen. Goed om te weten: het licht gaat niet helemaal uit, het geluid staat wat zachter en een kaartje is inclusief Kidscombo, diploma en kleurplaat.

Wil je liever thuis blijven met de kids? Bekijk dan dit lijstje met de leukste kinderseries op Netflix

 

Article continues after the ad