Als je nog geen plannen voor de meivakantie hebt, moet je echt met je kinderen naar de film bij Pathé. Niet alleen draaien er stuk voor stuk geweldige kinderfilms, ook jij als moeder kunt er even fijn ontspannen.

Altijd leuk: in de meivakantie naar Pathé

Een bioscoopbezoekje wordt hartstikke betaalbaar dankzij de Pathé LenteBios, want je betaalt slechts € 5 voor een kinderkaartje (voor kinderen t/m 11 jaar). Bovendien is er – naast het kinderfilmaanbod – bij Pathé nog veel meer te doen in de meivakantie. Zo kunnen kinderen dagelijks meedoen met een speurtocht naar letters die overal in de bioscoop hangen, worden er film-gerelateerde kleurplaten uitgedeeld en kan je kind lekker kleuren in de speciale kidshoek. En dan staat er bij verschillende theaters ook nog eens een springkussen. En ook aan jou als moeder is gedacht, want jij kunt intussen even bijkomen met een heerlijke kop Starbucks koffie.

 

Lees en kijk hieronder welke kinderfilms er nu allemaal draaien.

 

1. De Smurfen en het Verloren Dorp

Opwinding in Smurfenland: Smurfin vindt een landkaart die leidt naar het Verloren Dorp, een plaatsje waar nóg een Smurfenvolk zou wonen. Met Brilsmurf en Klungelsmurf gaat ze op zoek. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken vóórdat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Het wordt een reis vol actie, gevaar en heel veel blauw.
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

2. Bibi & Tina 3: Jongens tegen de meiden

Er ontstaan al snel irritaties als Bibi en Tina met een aantal buitenlandse studenten op zomerkamp gaan. Er zit maar één ding op: ze splitsen op in twee teams en nemen het tegen elkaar op tijdens allerlei activiteiten. Bibi probeert hiervoor haar toverkrachten in te zetten, maar die blijken die ineens niet te werken. En dat terwijl Bibi ze hard nodig heeft, helemaal als er ineens een bosbrand uitbreekt.
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

3. The Boss Baby

De 7-jarige Tim is dolblij met z’n ouders, tot ze ineens een baby krijgen. En niet zomaar een baby: hij kan praten, draagt een pak en heeft een missie, namelijk ervoor zorgen dat alle baby’s in de wereld meer liefde krijgen. Geweldige komedie voor kinderen en hun ouders.
Voor kinderen vanaf 6 jaar

 

4. Hotel de Grote L

De 12-jarige Kos woont met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, moeten Kos en z’n zussen het hotel runnen. Maar dat gaat helemaal mis: Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. En dan probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op de bloedmooie Isabel. Naar de kinderbestseller van Sjoerd Kuyper.
Voor kinderen vanaf 9 jaar

 

5. Cloudboy

Niilas (12) woont al zolang hij zich kan herinneren bij zijn vader. Zijn Zweedse moeder kent hij nauwelijks. Maar dan moet Niilas in de zomervakantie afreizen naar Lapland, waar zijn moeder en haar nieuwe gezin bij de Sami, tussen de rendieren, wonen. Niilas heeft er geen bal zin in. De enige die langzaamaan tot hem doordringt, is zijn nieuwe zus Sunnà. Als er kort daarna een rendier vermist wordt, gaan ze samen op een spannende zoektocht en wordt de zomervakantie ineens heel avontuurlijk.
Voor kinderen vanaf 9 jaar

 

Kleuterbios

Is jouw kind nog wat kleiner? Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar biedt Pathé de Kleuterbios van Nick Jr. Denk aan niet eerder vertoonde afleveringen van PAW Patrol en Blaze en de monsterwielen. Goed om te weten: het licht gaat niet helemaal uit, het geluid staat wat zachter en een kaartje is inclusief Kidscombo, diploma en kleurplaat.

Wil je liever thuis blijven met de kids? Bekijk dan dit lijstje met de leukste kinderseries op Netflix

 

leukste discobowlen
Beeld: Unsplash

Leer ons de Hollandse zomers kennen; die kunnen soms vies tegenvallen. Voor alle regenachtige dagen - of gewoon omdat kinderen het zo leuk vinden - hierbij de fijnste adresjes om te discobowlen.

Bowlingpoint Breda

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Breda, Brabant

Hoppakee, de discolampen aan, een lekker muziekje erbij en knallen maar op die baan. Extra leuk: het discobowlen kan gecombineerd worden met discozwemmen in het naastgelegen zwembad. En voor ouders zeker niet verkeerd: bij het discobowlen kan ook een sushiarrangement geboekt worden - voor als de bitterballen niet voldoen. Een buffet is trouwens ook mogelijk. En we gaan nog niet naar huis...

 

Lees ook:
DE DEUR UIT: 5x leuke indoor skateparken

 

Bison Bowling

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Maarssen, Utrecht

Kinderen vinden het hier he-le-maal te gek. Voor de kleintjes zijn er speciale discobowl-tijden. Daar krijgen ze honger van, dus daarna kan er gegeten worden in het restaurant met heus goudmijn-thema, jawel. Heb je zelf de smaak ook te pakken? Kom dan eens terug zonder kinderen. Elke vrijdag- en zaterdagavond is er Late Night Magic bowlen, oftewel: bowlen met partylampen, rookmachines, DJ’s, flatscreens en beamers, cocktails en shotjes. Cheers!


Sportcity Bowling

In: Leiderdorp, Zuid-Holland

Er is - uiteraard - discoverlichting, net als rookeffecten, blacklightverlichting, de nieuwste videoclips en fijne meezingers. Yep, deze bowling heeft alles in huis voor een strike gooien en stiekem wat danspasjes wagen ('Mam! Doe normaal!'). Voor kinderen is er discobowlen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Tijdens het discobowlen wordt er speciale kindermuziek gedraaid en zijn de videoclips ook aangepast. 

 

De Veerstal

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Lathum, Gelderland

Aan kinderen is op deze nieuwe bowlingbaan onder de rook van Arnhem zeker gedacht: rekjes langs de baan, een hulpstuk om de bal te laten rollen en discobowlen zijn er standaard. Maar de aandachtsspanne van kinderen is, ehm, tamelijk grillig. Dus zijn ze klaar op de baan, dan kunnen ze uitrazen in een grote buitenspeeltuin met trampolines. Bij slecht weer is er een binnenspeeltuin. De bowlingbaan is onderdeel van recreatiepark De Veerstal, dus jullie kunnen ook gaan wandelen op het strand aan het meer.

 

Pinz Bowling

In: Meppel, Drenthe

Elke woensdagmiddag is het letterlijk bal bij deze Drentse bowlingbaan: van 14:00 uur tot 17:00 uur is er kids discobowlen (verlichting, muziek, rookeffecten, the works). En leuk, je kunt er ook kinderfeestjes boeken met discothema. En ouders: elke zaterdagavond is er 'Club Pinz' met lekkerste 90's muziek en lichteffecten. Pluspunt zijn ook de comfort lanes: meer ruimte tussen de banen en lekkere banken om op neer te ploffen, in plaats van harde, plastic stoelen. Vinden wij fijn, ja. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste waterparken Europa
Beeld: Pexels

Voor de snelheidsgek die ook dol is op water: ga eens samen met je kroost naar een spannend waterpark. Inspiratie nodig? Wij zetten de leukste in Europa voor je op een rij.

Siam Park - Tenerife

Een prachtpark met gigantische beelden van mysterieuze wezens en enorme glijbanen. Neem bijvoorbeeld de Water Coaster Slide met vier trechters of de Tower of Power: een glijbaan waarbij je zoeft in een transparante buis tussen haaien, roggen en andere vissen. The Lost City (vol bruggen, torens, netten en kleine slides) is speciaal voor jonge kinderen.

 

Aqualandia - Benidorm

Dit park is gebouwd op een berg en heeft een van de hoogste en steilste waterglijbanen van Europa. Beklim die dertig meter hoge toren voor een vrije val naar beneden. Fijn: voor kleintjes is er een kinderbad.


Lees ook
9x leuke uitjes met water >

 

Therme Erding - Duitsland

Het best bezochte waterpark van Europa. En dat snappen we, want naast het indrukwekkende aanbod aan spa's, sauna’s en oases barst het er voor jong en oud ook van de glijbanen: 26 in totaal.

 

Etnaland - Sicilië

Ooit van een pretpark, dierentuin en waterpark in één gehoord? Nou, dat is dit dus. Vanuit een kabelbaan bekijk je tijgers en olifanten en in het 80.000 m² grote waterpark is er waterpret voor je hele gezin.

 

WaterPark - Rhodos

Ook zo'n park waar je geweest moet zijn. Wil je snelheid? Kies voor de glijbanen Turbo Slide, Space Bowl en Twister. Voor wat meer ontspanning stap je in de Lazy River. Kleine kinderen kunnen hun lol op in Toddlers Pool of op de Funny Bridge.

 

WaterWorld - Cyprus

Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter vermaken je kinderen zich ongetwijfeld uren. Terwijl zij genieten van een van de vele glijbanen (en voor de allerkleinsten: de iets minder snelle waterattracties), installeer jij je lekker op een ligbed.

 

Aquasplash - Frankrijk

Dit enorme waterpark ligt in Antibes aan de Côte d’Azur en heeft een flink aanbod waterattracties. Een glijbaan die je lanceert en een heel parcours met obstakels, bijvoorbeeld. Het park grenst aan Marineland, waar je dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s kunt spotten.

 

Slide & Splash - Portugal

Een avonturenbad, tornado glijbaan of een spannende reptielenshow: in het Side & Splash waterpark in Lagoa (Portugal) kan iedereen z'n lol op. Met ruim zeven hectare aan attracties is het één van de grootste waterparken in heel Europa. Extra fijn: na een dagje spetteren ben je zo aan het strand van de Algarve voor nóg meer waterpret.

 

Annagora Aquapark - Hongarije

Een groot waterpark dichtbij het bekende Balaton-meer in Hongarije. Met twaalf glijbanen, binnen- en buitenzwembaden en een golfslagbad voor de kleintjes en grotere kids, zijn er genoeg mogelijkheden om je uren te vermaken. Wil je even bijkomen van al die waterpret, dan is er een lekkere ligweide en zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >