11x de leukste uitjes in Utrecht met kinderen

27.08.2019 10:02
uitjes Utrecht kinderen Beeld: Pixabay

Cliché maar waar: als de kinderen het naar hun zin hebben, heb jij het naar je zin. Tijdens deze fijne uitjes in de regio Utrecht, tenminste.

GeoFort - Herwijnen

Een forteiland met bunkers, ondergrondse gangen, een waterspeelplaats, Minecraft-speurtochten en een GeoLab waar je allerlei proefjes kunt doen. GeoFort mag eigenlijk niet ontbreken op de lijst met uitjes, deze (na)zomer.

 

The VR Room - Utrecht

Niet voor de allerkleinsten, wel dé manier om de groteren (vanaf 7 jaar) een volledige dag zoet te houden. Bij de VR Room stap je een virtuele wereld binnen waarin je griezelt tussen de zombies, over de kop gaat in een rollercoaster, vuurballen schiet uit je handen, of gewoon een potje lasergamet. O, en meegenomen: voor jou is het ook een dolle boel.

 

Boerendoolhof - De Meern

Het ís een boerderij, maar nu het mais lekker hoog is, kun je over speciale paden dwalen door een heus maisdoolhof. Valsspelen mogelijk: er is een uitkijktoren. O, en ijs, ook niet geheel onbelangrijk. Heb je daarna toch nog energie over? Dan kun je los op het springkussen, of kalfjes de fles geven.

 

DierenPark Amersfoort

Met meer dan 1500 dieren kun je je hier een dag prima vermaken. Het dierenpark heeft een speciale Klim Alles-route, waarbij je oog in oog komt te staan met leeuwen en hyena’s, én over de bruine beer heen loopt. Op verschillende tijden kun je dierenverzorgers aan het werk zien en vragen stellen over bijvoorbeeld de olifanten, chimpansees of roofdieren.

 

Domtoren - Utrecht

De 112 meter hoge Utrechtse Domtoren beklimmen, spelen op het kindercarillon, klokken luiden en luisteren naar de spannende verhalen van Jan de Bouwknecht die in de middeleeuwen de toren heeft gebouwd. Geweldig om te doen voor kinderen van vijf tot tien jaar.

 

Binnenspeeltuin - Woerden

Niet alleen kunnen kinderen in De Pretfabriek met de tig speeltoestellen hun lol op, ook aan ouders is gedacht. Neem bijvoorbeeld plaats aan de grote leestafel of in het restaurant waar je rustig (maar toch in de buurt van je kinderen) kunt bijkomen.

 

Het Nijntje Museum - Utrecht

Kinderen stappen hier in de wereld van Nijntje en haar vriendjes. In de dierentuin leren ze welke dieren er zijn en wat ze eten, in het huis van Nijntje leren ze alles over verzorging. Verder ligt dit huis vol opdrachten, voorleesboeken, puzzels en spelletjes. Let op: in de zomermaanden zijn entreekaartjes snel uitverkocht!

 

Lees ook

9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Bodyboarden - Nieuwegein

Must-do: bij Down Under kun je wavesurfen of bodyboarden en zo de golven bedwingen. Pak een bodyboard of waveboard en probeer 't. Op vrijdag- en zaterdagavond extra feestelijk met discoverlichting.

 

Indoor trampolinepark - Veenendaal

Of je nu gaat karten, jumpen of glowgolven: bij The Maxx kan (bijna) alles waar je zin in hebt. Vervelen onmogelijk!

 

Boswandeling - Utrecht

De Kaapse Bossen is een natuurgebied middenin het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, met een grote variatie aan dieren en zomerbloeiende planten. Ideaal voor een lange boswandeling.

 

Kasteel de Haar - Haarzuilens

Welke dieren leven rondom een kasteel en hoe woonde men er vroeger? Kinderen vanaf 6 jaar kunnen aan de hand van een speurtocht alles leren over het leven op Kasteel de Haar. O, achter het Tuynhuis ligt een doolhof waar je heerlijk kunt (ver)dwalen.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >