Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (9) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en carrièrevrouw.
Lees verder onder de advertentie
Als ik terugkijk op het afgelopen jaar van mijn leven, vastgelegd voor mijn Netflix-serie die binnenkort uitkomt, zie ik een reis vol uitdagingen, groei en onverwachte wendingen. Het begon als een ambitieus project, gedreven door de wens om mijn echte zelf te tonen zonder filters of scripts.
Zonder opsmuk
Mijn verhaal met mijn stichting Free A Girl was voor mij heel belangrijk om te vertellen. Waarom begon ik dit 16 jaar geleden en durf ik het aan mensen te laten zien wat er allemaal achter schuilt? Het was best spannend zo openhartig te zijn voor de camera, vooral toen mijn moeder ziek werd en ikzelf daarna door een intense periode ging. Maar al snel besefte ik dat dit de kern was van wat ik wilde bereiken -authenticiteit, zonder opsmuk.
Lees verder onder de advertentie
Mijn jaar was gevuld met hectische opnames, waarin elke dag een stukje van mijn ziel vastlegde – van kostbare momenten met Xess en dierbaren tot de harde realiteit van ziekte en persoonlijke strijd. Het voelde kwetsbaar om mijn leven zo openlijk te tonen, wetende dat elke glimlach, elke traan en elke uitdaging vastgelegd werden voor het grote publiek.
Echte ik
Nu, terwijl de serie bijna klaar is om uitgebracht te worden, voel ik een mix van opluchting en spanning. Het is niet zoals het maken van een film, waarbij je personage en de film beoordeeld wordt; nee, dit gaat over mij als mens. Het is een intieme inkijk in wie ik ben, hoe ik leef en de keuzes die ik maak als moeder en als mens. Mensen hebben altijd een mening over mij gehad, maar dat was altijd gebaseerd op flarden van wat voorbijkwam in de media of het werk wat ik deed. Maar nu zullen ze een mening hebben over mijn echte ik, mijn leven, dat is zowel fijn als eng. Maar ik ben er klaar voor.
Lees verder onder de advertentie
Ik heb geleerd om mezelf te omarmen, inclusief mijn fouten en mijn groei. Deze serie is geen perfect verhaal met een happy end; het is een eerlijke weergave van mijn leven zoals het is, met alle ups en downs die daarbij horen. Dus ja, ik vind het best spannend. Maar ik ben ook trots. Trots dat ik dit heb aangedurfd en trots op het hele team dat een jaar lang met mij dit is aangegaan.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).