‘Voor de tweede keer zwanger mogen worden is niet vanzelfsprekend, weet ik nu’

24.11.2022 07:55

Zo op gehoopt, zeker niet vanzelfsprekend: ik ben zwanger. Na mijn tweelingzwangerschap van Bodi en Daaf voelt dit als een groot cadeau. 

Ongelooflijk, dat ik het nog een keer mag meemaken. En ja, het is er dit keer ‘maar’ één.

Toen ik voor de eerste keer zwanger probeerde te worden lukte dat binnen een maand. Toen ik na Bodi en Daaf droomde van een derde kind, duurde het meer dan twee jaar voordat het raak was. We waren er niet met volle focus mee bezig, hoor. We dachten, als het zo is, zijn we dolblij. Maar we hebben geen haast. Toch duurde het maar en duurde het maar. Ik maakte me wel eens zorgen: zou ik ooit nog zwanger kunnen worden? Of lukte dat niet meer, door de nare fysieke tijd die ik na mijn bevalling heb gehad? Ik heb toen veel bloedverlies en ontstekingen aan mijn buik gehad, waardoor ik na mijn keizersnede nog twee keer geopereerd moest worden. Elke maand dat ik weer ongesteld werd, kwam die wanhoop meer en meer naar boven. Mocht ik het nog een keer ervaren, of blijven we gewoon met z’n vieren? Ik legde me er soms bij neer dat ik moeder zou zijn van Bodi en Daaf en dat dat ook goed is. Twee lieve schatten, die geven al zoveel liefde.

En daar was opeens die positieve test. Ik kon het niet geloven. Het was zover, op een moment dat ik het juist niet verwachtte. Deze baby in mijn buik is nu al ruim 14 weken groot en zo ontzettend welkom. In mei hoop ik opnieuw moeder te mogen worden en dat doet emotioneel gezien heel veel met me. Het krijgen van kinderen is niet iets wat je zomaar timet of plant. Het is zoiets bijzonders dat je mag hopen dat je het ooit mag meemaken. Ik hoor veel verhalen van miskramen om me heen, dit keer voelt mijn zwangerschap daarom extra kwetsbaar. Mag het allemaal goed gaan? Is mij dat gegund na het krijgen van twee knappe kinderen?

Het is spannend, het is een wonder. Dat ik na een tweelingzwangerschap mag ervaren hoe het is om zwanger te zijn van één baby? Zo mooi. Een andere belevenis, dat is zeker. Dit kindje is zo gewenst en heeft al twee hele lieve grote broers, die elke dag weer een speentje tegen de buik van mama aan leggen. ‘Baby eerst nog groot worden? Dan baby zien?’. We kunnen alle vier niet wachten op jou, lief kleintje. Groei maar lekker door de komende maanden. Mama zorgt voor jou.

En voor alle wensmoeders: ik zie jullie en ik begrijp jullie heel goed. Geef nooit op.

Tessa Heinhuis (33) is moeder van een tweeling (3), Bodi en Daaf, en zwanger van de derde. Ze is hoofdredacteur van Mama Magazine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)