‘De vakantie regelen? Dat laat ik aan mijn vrouw over’

02.07.2021 12:32
Remy Bonjasky

Remy Bonjasky woont samen met Renate Goet, zonen Cassius en Dean uit eerdere relaties en dochter Skye. Elke maand deelt Remy zijn belevenissen.

Snak jij ook zo naar een vakantie in het buitenland met zon, zee en strand? Ik wel, alleen is er voor mij altijd één groot obstakel: de aanloop ernaartoe.

Het grote leeftijdsverschil tussen de kinderen maakt het vinden van de ideale accommodatie niet altijd even makkelijk. We zitten graag in een vijfsterrenhotel of luxe villa, inclusief alle service die je maar kunt bedenken, met zwembad, aan het strand, winkels in de buurt en het liefst een waterpark vlakbij, want de kinderen willen ook wat. O ja, het moet ook naar onze smaak: strak, clean, fashionable. We vragen dus niet veel, alhoewel… Daarom geef ik deze opdracht graag aan mijn lieve vrouw Renate.
 

Inpakken

Als Renate iets heeft gevonden wat aan al onze wensen voldoet, begint het inpakken. Wat neem je mee, of beter gezegd: wat probeer je hier te laten? En net als je klaar denkt te zijn, ontdek je dat je op twee keer het toegestane gewicht zit. Dus moet je opnieuw kiezen en indelen. En dan heb ik het alleen nog over mijn eigen koffer – nog vier te gaan. Als de datum van vertrek dichterbij komt, wil ieder gezinslid nog een extra dingetje mee en kun je wéér beginnen met schikken. Deze opdracht geef ik ook graag aan Renate.
 

Lees ook
Remy Bonjasky: ‘Als je dochter een pruillipje opzet bezwijkt elke papa’ >

 

Niets vergeten

Dan de reis. De taxi is lekker op tijd, check! Alle koffers en tassen mee? Check! Paspoorten? Check! Tickets? Check! De deur op slot, alarm aangezet, check check. O jee, de hond. Een hond? Nee, die hebben we niet. Het gevoel van ‘zijn we echt niets vergeten’ overheerst. Want als je eenmaal in het vliegtuig zit en blijkt dat je vergeten bent kinderfilms op de iPad te downloaden, sla je jezelf voor de kop. Kinderen die zich vervelen, dat wil je de andere passagiers niet aandoen. De taak om ze in dat geval stil te houden, gaat wederom naar Renate.
 

Super snel

Eenmaal op de bestemming wil je eigenlijk alleen een koude douche pakken – zeker omdat je in sommige holtes van je lichaam plakkerig bent – en daarna gauw op een bedje aan het strand gaan liggen. O nee, dat kan niet; de kinderen zijn ook mee. Dus wordt het: koffers uitpakken, de kids onder de douche gooien, alles verkennen en op voorhand reserveren. Wie kan dit heel snel en efficiënt? Renate natuurlijk.
 

Deze column staat in Kek Mama 07-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.