Patrick: ‘Een one night stand met kinderen in huis? No way!’

15.02.2024 19:00
Patrick column

Patrick (52) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.

Ik heb een goeie bekende en zijn mantra is ‘Als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat ook zo. Altijd.’
Mailtjes uit Verweggistan die je een miljoenenerfenis beloven, designschoenen op internet voor een prikkie, je kinderen die zich aan hun woord houden. We kennen allemaal wel de tv-programma’s waarin singles vertellen hoe ze financieel zijn kaalgeplukt door een ‘geliefde’ in het buitenland.

Die vriend van dat mantra is al een tijd single en had zich laatst op een datingapp ingeschreven. Al snel kreeg hij, zo hup, een paar naaktfoto’s toegestuurd van een jonge single moeder uit Finland. Die was hier op vakantie met haar twee kleine kinderen en die zocht nu nú NÚ een friend with benefits. Of hij interesse had.

Condooms en een cadeaukaartt

Toen hij van de eerste schrik bekomen was en een paar keer naar de foto’s van de mooie blote vrouw had gekeken, zei hij dat hij dat hij wel langs wilde komen. Of dat ook meteen kon, vroeg ze. Dus hij douchen en zich klaarmaken. In zijn hoofd speelden de beelden van hoe het zou zijn. Toen hij parkeerde in haar straat, stuurde zij net een berichtje met de vraag of hij bij het winkelcentrum om de hoek even een tegoedbon voor de computer van de kinderen kon kopen, en condooms, ‘want zij zat op bed met de kinderen.’ ‘Wow,’ zei hij, ‘zijn je kinderen thuis? Dan ga ik weer. Niet oké!’

Lees ook – ‘Moet je als omstander ingrijpen als een vader zijn kind intimideert?’ >

Stiekem

Toch overtuigde ze hem dat zij hem stiekem naar een kamer zou loodsen die op slot kon, en hij had nu al die moeite al gedaan, bovendien had hij ook heel veel zin inmiddels dus… hij ging naar het winkelcentrum en kocht zo’n kaart. Wat was hij in godsnaam aan het doen? ‘Stuur me nu de code van die kaart,’ appte de Finse, ‘dan zet ik de kinderen aan het computeren, open ik de deur en sneak ik je naar binnen. Wel zachtjes doen!’ ‘Ja, dahag,’ antwoordde hij. ‘Ik ga toch geen code sturen naar iemand die ik niet heb gezien? Straks ben je fake! Stuur eens een foto van jou met de kinderen?’ En plop, drie tellen later, het gezicht van de vrouw met twee schattige Finse kindjes tegen zich aan.

“Koop even een tegoedbon voor de kinderen… en condooms”

Sturen of niet sturen?

Toch begon iets te knagen. Misschien was het de spanning, of het deel in hem dat zich afvroeg wat hij in godsnaam aan het doen was. Straks was het een oplichter en wat als er daadwerkelijk kinderen in dat huis zouden zijn als hij seks had met hun moeder?!

Stuur die code nou? verscheen er op zijn scherm. Zijn hoofd tolde. Sturen, niet sturen, sturen, niet sturen…
Toen kraste hij de kaart open en… zond de code naar zijn date. Twee minuten stond hij daar. Het verlaten huis. Niets. Fuck dacht hij. Als iets te mooi is om waar te zijn is dat ook zo. Altijd.

Maar toen gebeurde het… de deur opende en die Finse trok hem naar binnen. Boven hoorde hij kinderstemmen. Een kamerdeurslot werd achter hem dicht gedraaid en – pak ‘m beet – 20 minuten later stond hij weer buiten… en de kinderen, zo vertelde hij, die hadden niks gemerkt. Ik vind daar dus iets van. Niet de seksdate. Dat moet iedereen voor zichzelf weten. Maar hoe kan iets überhaupt ‘mooi’ zijn als je bewust het risico neemt dat je betrapt wordt door een kind?

Kek Mama Editie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkelWil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt? Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.