Patricia over weerzien eerste vibrator: ‘Stemde me een beetje verdrietig’

10.05.2024 08:00
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (13) en Phaedra (11). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Ik zocht naar iets dat onderin mijn kast lag, toen een oude schoenendoos plotseling begon te trillen. In eerste instantie schrok ik, maar als snel wist ik wat het gezoem zou kunnen veroorzaken. Toen ik de doos openmaakte werden mijn vermoedens bevestigd: het was mijn oude vibrator. En als ik zeg oud, danbedoel ik ook echt oud. Niet zozeer in tijd, maar wel in vorm en design. Toen ik het ding eruit pakte en ik ‘m goed bekeek, overviel me dan ook een gevoel. Het was helaas geen gevoel van opwinding of blijdschap, maar meer een melancholisch gevoel. Ik kan me vaag herinneren dat ik ‘m ooit heb gekregen. Ik weet niet meer precies van wie of hoe, maar één ding weet ik wel zeker, in die tijd had ik het nooit gedurfd om er een te kopen. Dus het moet een krijgertje zijn geweest.

Lees ook – ‘Op vakantie met kinderen is onbetaalde arbeid’ >

Weerzien

Anyway, het wederzien van het harde, kille en koude apparaat deed me denken aan een tijd van mijn seksuele onzekerheid. Met de kennis van nu, kan ik die gelukkig plaatsen. Ik durf ook te wedden dat deze oude vibrator ontworpen is door een man. Want het was een tijd waarin de piemel altijd het stralende middelpunt was. Ook voor vrouwen. Een harde plastic fallus die vibreert moest ons naar een hoogtepunt brengen. God, wat ben ik blij dat seksspeeltjes vandaag de dag veel vrouwvriendelijker zijn. Maar de reünie met het oude apparaat stemde me dus wel een beetje verdrietig voor mijn jongere zelf.

“God, wat ben ik blij dat seksspeeltjes vandaag de dag veel vrouwvriendelijker zijn”

Womanizer

Goed, ik moet niet alle mannen over één kam scheren, want de uitvinder van de Womanizer is ook een man. Een Duitse uitvinder die van alles op zijn vrouw heeft uit geprobeerd. Hij heeft echt tientallen verschillende prototypen en tests uitgevoerd om te bepalen welke ontwerp- en stimulatietechnologie het meest effectief en aangenaam zou zijn voor vrouwen. Tot zwembadstofzuigers aan toe! Het verhaal gaat dat ze zelfs haar vagina heeft verbrand (!). Maar op een dag kwam de vrouw van de uitvinder naar beneden met een gloed op haar gezicht die haar man nog nooit had gezien. En naar het schijnt heeft ze toen de legendarisch woorden uit gesproken: ‘Hier ga je heel veel vrouwen over de hele wereld heel gelukkig mee maken’.

Ik leg mijn oude vibrator weer terug in de doos en doe de deksel erop. Ik blijf even zitten en
mijmer wat. Ik ben blij voor mezelf en alle vrouwen dat gelukkig ook de vibrator onderhevig
is aan innovatie. Nu alleen nog de mannen even bijpraten…

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.