Patricia: ‘Nee, wij vrouwen houden niet van dickpics!’

11.02.2022 05:52
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Ik gooi ‘m meteen maar even spreekwoordelijk op tafel: de penis. Mannen, lees even mee, want wij vrouwen houden niet – ik herhaal: NIET – van dickpics.
 

Opwinden

Oké, ik zal niet namens alle vrouwen spreken. Er zullen wellicht momenten zijn van totale krankzinnigheid in het liefdesspel dat sommige vrouwen een foto van het geslachtsdeel van een man misschien, wellicht, ik twijfel echt hoor, maar een soort van oké vinden. Maar dat is echt in 1 procent van alle fallussen. Ik bedoel in 1 procent van alle gevallen. Dus ga er voor het gemak even vanuit dat de dickpic niet de verrassing is waar wij vrouwen op zitten te wachten. Nee. Een foto van een vlezige piemel zal mij niet snel opwinden.

Sexting daarentegen wel. Dat kan zich heel goed vertalen naar de slaapkamer.

Want we zijn niet ineens preuts hè, als we een slurfselfie niet leuk vinden…

Lees ook
Zo houden deze moeders de seks spannend >

 

Sexting

Uit onderzoek is ook gebleken dat sexting gezond is voor je seksleven. Vertellen aan elkaar wat je lekker vindt, ja doen!

Goed, natuurlijk wel bij iemand die het verwacht. Niet ineens bij een collega van wie je niet zeker weet of de vlinders wel wederzijds zijn. Dan zou ik eerst het koffieapparaatgesprek wat meer betekenis geven, alvorens over te gaan op geile appjes. Want anders valt het weer onder de noemer seksuele intimidatie.
 

Digitaal potloodventen

Weet je, zo’n dickpic is eigenlijk een soort digitaal potloodventen. Als je ongewild ineens een piemel op je scherm krijgt, laat je de kijker eigenlijk geen keuze.

Het is ook een vorm van narcisme. Want het zijn toch vaak de net wat grotere piemels die de spotlights halen. Geen enkele man zal foto’s van zijn kleine piemel sturen. Misschien bestaat er een fetisjclub voor kleine piemels, ik mag natuurlijk nooit voor iedereen spreken, maar you get my drift.

Maar waarom denken sommige mannen dan dat wij vrouwen het leuk vinden hun roze homp in pixels te ontvangen? Ik denk dat mannen als volgt denken:

‘Geil hoor, zo’n foto van blote borsten. Dan vindt zij het vast ook geil als ik een foto van mijn piemel stuur.’

EEEEEEEIW. Nee. Zo werkt het dus niet mannen.

Eigenlijk is het heel jammer dat deze column waarschijnlijk enkel door vrouwen wordt gelezen. Nu weten ze het nog niet…
 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

 

 

Meer columns van Patricia? Elke vrijdag komt er een nieuwe column op KekMama.nl. Lees hier de eerdere columns.