Toeval in de liefde: ‘Mijn man en ik werden verliefd door een stroomstoring’

10.02.2021 17:44
toeval liefde verliefd tijdens stroomstoring Beeld: Shutterstock

Tussen Joanne Kwint (38) en man Remco (43) sloeg de vonk pas over tijdens een stroomstoring op het werk. Ze hebben twee kinderen: Noa (12) en Finn (9).

“In de zomer van 2004 werd ik tijdelijk geplaatst op een tweemans bankkantoor, omdat de jongen die daar normaal werkte thuiszat vanwege liefdesverdriet. Dat was Remco. Zijn vriendin had hem vlak voordat ze zouden trouwen verlaten. Hij was daardoor maar liefst drie weken niet in staat te werken. Zielig, maar ook wel een beetje suf vond ik.

Ik was de enige in de regio die hem kon vervangen en baalde, omdat ik nu voor hem mijn vrije dagen moest inleveren. Het was prachtig weer en ik had liever op het strand gelegen. Mijn indruk van deze collega was op zijn zachtst gezegd dus niet positief. Andersom vond Remco mij een zuurpruim. Eén keer kwam hij iets op kantoor afleveren. Zat ik daar met een chagrijnige kop, omdat ik hem kwalijk nam dat ik op dat moment niet op een strandbedje lag.
 

Stroomstoring

Dat we allebei best meevielen ontdekten we pas later, toen we af en toe met elkaar samenwerkten. Er ontstond een vriendschap. Totaal niets romantisch. Ik zat op dat moment ook nog in een relatie. Dat we toch verliefd op elkaar werden kwam voor ons beiden dus ook echt uit de lucht vallen. We hadden daar zelfs een stroomstoring voor nodig.

Op een van de dagen dat ik toevallig weer eens in Remco’s filiaal moest meedraaien, viel de stroom uit. Geheel volgens protocol sloten we het kantoor. De beveiliging werkte immers ook niet meer. Om de tijd te doden stelde Remco voor ijsjes te halen. En hoe gek het ook klinkt, toen hij even later terug kwam lopen met twee ijsjes waar in grote letters ‘Love passion’ op stond, kreeg ik een schok. Ik voelde letterlijk een vonk overslaan. Remco ontkent het, maar ik verdenk hem ervan dat hij destijds expres geen raketjes of perenijsjes had gekocht, maar die speciale liefdesversie om mij iets duidelijk te maken. Hij had zelf al veel eerder een klik gevoeld.

Anderhalf uur lang zaten we knus naast elkaar buiten op de stoep, aan de achterkant van het gebouw. We spraken onze gevoelens uit, maar zeiden meteen dat we er niets mee gingen doen, omdat ik gebonden was. Ik wilde mijn relatie niet opgeven, ook al voelde ik me verward. De volgende dag schreef Remco me een prachtige, emotionele brief. Hij zou vanaf nu afstand nemen, wilde geen relatiebreker zijn.
 

Lees ook
Toeval in de liefde: ‘Mijn man bleek het dood gewaande jongetje uit mijn jeugd te zijn’ >

 

Koppelen

Omdat ik hem echt heel leuk vond, stelde ik voor hem te koppelen aan een vrijgezelle vriendin van mij. Het klinkt gek, maar ik dacht echt dat dat de manier zou zijn om mijn gevoel voor Remco te laten verdwijnen. We planden een dubbeldate na mijn vakantie. Maar toen ik samen met mijn nicht twee weken in Zuid-Frankrijk verbleef en alle tijd had om na te denken, was ik er steeds minder van overtuigd dat dat zo’n goed idee was. Het aangewakkerde vuurtje was inmiddels uitgegroeid tot formaat kampvuur. Mijn huidige relatie was prima, maar was dat goed genoeg?

Eenmaal thuis en nota bene een dag voor die bewuste dubbeldate, begon ik spontaan vreselijk te huilen. Mijn ex schrok, hij was dat niet van me gewend. Vanuit het niets vroeg hij of ik soms niet verder met hem wilde. Ik knikte, zei dat ik niet genoeg meer van hem hield. Dan moesten we stoppen, vond hij. Als ik niet meer gelukkig met hem was, dan graag met een ander. Ik ben gelovig en het feit dat hij dit zo mooi en relaxed oppakte, zag ik als de bevestiging van mijn keuze.

Remco dacht dat ik een grapje maakte toen ik hem sms’te dat ik mijn relatie had verbroken. Hij kwam direct naar me toe. Daarna moest ik ook nog mijn vriendin teleurstellen. ‘Ik ben bang dat ik jouw date van je heb afgepikt.’ Gelukkig is het met ons allemaal super afgelopen. Remco en ik zijn nog steeds samen, hebben twee kinderen en zijn ongelofelijk happy samen. En dat allemaal dankzij een stroomstoring.”
 

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2020.

 

 

Zin in een spannende avond? Kies dan uit een van déze seksspeeltjes:

Rosy Gold Nouveau Curve Massager

Het oog wil ook wat. Dit speeltje ziet er gewoon zalig uit. Alvast een voorproefje op de massage die je hiermee krijgt, want met de flexibele kop kun je deze niet alleen gebruiken voor je clitoris, maar ook een heerlijke massage over het hele lichaam geven.

– Compact formaat
– 10 verschillende standen
– Oplaadbaar
 

Bestel ‘m hier

 

Rosy Gold Nouveau Vibrating Egg

Een vibrerend eitje met klasse. Met de bijgeleverde afstandsbediening stel jij (of je partner) de tien vibratiesnelheden en patronen makkelijk in. Gaat ook op afstand, dus kun je wanneer je maar wilt je partner plagen.

– Op afstand te bedienen
– Fluisterstil
– Waterproof, dus ook in bad te gebruiken
 

Bestel ‘m hier

 

Teazers Pair Vibrator

Met dit multifunctionele speeltje kunnen jullie allebei genieten, je kan deze namelijk aan beide uiteinden gebruiken. En dan ze ook nog eens los van elkaar te bedienen. Handig als je het niet snel eens wordt.

– Apart van elkaar te bedienen
– Met 3 snelheden en 4 patronen
– Waterproof
 

Bestel ‘m hier

 

LELO SONA™ 2

Verwen jezelf met dit heerlijke speeltje. Door de zachtere geluidsgolven (in tegenstelling tot conventionele trillingen) wordt de gehele clitoris gestimuleerd voor een compleet nieuw orgasmegevoel. Ligt fijn in de hand en is daarnaast ook waterdicht.

– Stimuleert de gehele clitoris
– Gemaakt van extreem zachte kwaliteitssiliconen
– Beschikbaar in zwart en roze.
 

Bestel ‘m hier

 

LELO TOR™ 2

Nog zo’n fijn speeltje waar je allebei van kan genieten: steek een paar kaarsjes aan, zet een lekker muziekje op en geef je man deze ring cadeau. Wedden dat je even bezig bent.

– Comfortabel om alle maten
– Waterdicht ontwerp
– 6 stimulatiestanden
 

Bestel ‘m hier