Patricia gaat door een hele moeilijke periode: ‘Ik ga scheiden’

05.07.2024 08:00

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (14) en Phaedra (11). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Ik schrijf al bijna vijf jaar wekelijks een column voor Kek Mama. Zoals dat vast iedere columnist vergaat, vliegen de letters de ene keer vanzelf over mijn scherm, terwijl ik de andere keer diep moet graven in mijn drukke moederbrein naar een onderwerp. Trouwe lezers weten dat ik mijn mening vaak niet onder stoelen of banken steek.

Viral

Zo leverde een jaar geleden een column me slapeloze nachten op. Die kritieken waren niet van de lucht. Ik was echt even bang in mijn eigen huis, mede omdat mijn column ‘viral’ was gegaan. Hij belandde zelfs in een Twitterbericht van een Tweede Kamerlid(!). Tja, en helaas niet met lovende kritieken over mijn schrijfstijl, maar omdat men het niet eens was met mijn opinie. Ook dat kan gebeuren. Mijn moeder zei altijd: ‘Hoge bomen vangen veel wind.’

Uit de schijnwerpers

Vorige week leverde ik zoals gewoonlijk mijn column in bij mijn fantastische redacteur, Kimberley. Zij corrigeert elke week de slordige spelfoutjes en bedenkt een goede titel. Negen van de tien keer krijg ik een mailtje terug met ‘goed onderwerp!’, maar vorige week kreeg ik een ander mailtje van haar. Ze vond het onderwerp goed, maar merkte op dat mijn columns de laatste tijd iets te vaak over ‘anderen’ gaan. Of
ik weer eens iets over mezelf wilde schrijven. Iets persoonlijks. En ze had gelijk, ik heb de laatste tijd inderdaad mijn privéleven uit de schijnwerpers gehouden. Maar met een reden, want ik ga thuis door een hele moeilijke periode. Ik ga namelijk scheiden.

“Ik heb mijn privéleven inderdaad uit de schijnwerpers gehouden”

Onder een vergrootglas

Wellicht begrijp je dat dit enorme levens-event een hoop (om het maar even plat te zeggen) content voor mijn columns oplevert. Maar ik ben niet alleen in dit verhaal. Gescheiden moeders die dit lezen zullen het begrijpen: alles ligt onder een vergrootglas, iedereen heeft een mening en de emoties knallen door het huis. Ondanks dat dit een periode is waarin je heel goed, maar dan ook heel goed, voor jezelf moet zorgen, staan de kids uiteraard op nummer één. En daarom heb ik het hier even onder de radar gehouden.

Goed, het hoge woord staat nu op papier en de komende tijd zal ik je af en toe meenemen in mijn proces. Mede omdat ik weet dat ik niet de enige ben en hopelijk kan het een steun zijn voor diegenen die dit ook doormaken.

Maar één ding kan ik je wel alvast meegeven: Riemen om…
To be continued…

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.