Patricia over ‘Lust’: ‘Ze staat nu helemaal in haar seksuele kracht’

28.06.2024 08:00

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (13) en Phaedra (11). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Ik zit dus helemaal in de podcast ‘Lust’. Ik kreeg ‘m aangeraden van een vriendin die naar eigen zeggen ‘helemaal in haar seksuele kracht staat’. De seks tussen haar en haar man lag wel al een jaar plat, maar zij weigerde seks met hem te hebben waarbij ‘pivve’ de hoofdact is. Nee, ik kende de term ‘pivve’ ook niet. Maar PIV ook wel ‘pivve’ genoemd, staat voor penis-in-vagina-seks.

Seksuele kracht

Goed, mijn vriendin had haar seksuele autonomie teruggevonden en dat kwam dus mede door de podcast van Jacqueline van Lieshout. Je begrijpt dat ik met veel nieuwsgierigheid ben gaan luisteren, en al snel had ik door wat mijn vriendin bedoelde. Jacqueline is enorm open over haar eigen seksuele behoeften en zet daarbij andere vrouwen in hun kracht. En niet op een ordinaire, maar op een hele mooie open manier. Door bijvoorbeeld te vertellen over hoe ze als jong meisje al orgasmes had door in de touwen te klimmen tijdens de gymles. Ook doet ze breed uit de doeken dat ze eigenlijk nooit nuchter seks had gehad.

Nu is ze is gescheiden, gestopt met alcohol en date ze het liefste met jonge jongens. De een is beter dan de ander zegt ze, maar door deze bedpartners leert ze zichzelf en haar behoeften steeds beter kennen. Tja, en ik vind het dus heerlijk om langs de zijlijn, als anonieme luisteraar lekker weg te dromen bij deze podcast. 

Quest naar seksuele onafhankelijkheid

Mijn vriendin vertelde me dat de grondslag van zijn afwezigheid in het aanzwengelen van hun seksleven een erectieprobleem was geweest. Iets dat hij niet durfde te delen, en waarbij haar quest naar haar seksuele onafhankelijkheid precies op het juiste moment was. De tranen stroomden over haar wangen, want dit was een 180 graden ommekeer en alle puzzelstukjes vielen in elkaar. En het idee dat ze nooit meer zou ‘pivve’, dat kon ze echt niet aan. Want dat was nooit de bedoeling geweest. 

“Haar quest naar seksuele onafhankelijkheid kwam precies op het juiste moment”

We zijn inmiddels een paar maanden verder en gelukkig zijn de erectieproblemen van de man van mijn vriendin verdwenen. Het bleek te maken te hebben met teveel stress op zijn werk. Daar kunnen mannen dus kennelijk tijdelijke erectieproblemen van krijgen. Ze vertelde dat ze nu een geweldige 2.0 relatie hebben in bed. Zij weet precies wat ze wilt en pivve… dat is ok, zo lang het maar niet de hoofdact is…

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.