Patricia: ‘Met een ex-vriendje heb ik gepoogd een sextape te maken’

03.02.2023 08:00
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (12) en Phaedra (9). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Ooit in een heel ver verleden heb ik met ex-vriendje gepoogd een soort van sextape te maken. Gewoon omdat we jong waren, experimenteerden en het gevaar van het internet er niet toe deed. Maar toen we eenmaal onze escapades terugkeken, had ik een Rachel en Ross-moment. Zo van ‘nee, nee NEE!!!!’ De opnamen hebben we direct gewist en daarmee was de kous af. De rillingen lopen nog over mijn lijf. Eerlijkheidshalve gebied het me wel te zeggen dat ik ook niet echt happy was in mijn jong volwassen lijf. Ik vond mezelf net iets te dik en te wit, maar ik was vooral onzeker. 

De opnamen hebben we direct gewist en daarmee was de kous af. De rillingen lopen nog over mijn lijf

Pam

In mijn ogen was ik het tegenovergestelde van 90’s icoon Pamela Anderson. Geheel onverwachts deed zij afgelopen week een herintreden in mijn leven. En hoe! Er is dus nu een heuse documentaire op Netflix over Pam. Met een licht nostalgisch gevoel dacht ik ‘Leuk, ik kijk even een klein stukje’, niet wetende dat zij daarna met stip op nummer één in mijn rijtje out-of-the-box-iconen zou belanden. Serieus, ik was echt een beetje overdonderd door mijn gevoel ten opzichte van haar.

Lees ook – ‘Zullen we ons verenigen en onze kinderen een helm laten dragen?’

Ja, de theme-song van Baywatch was ook mijn puber anthem en was leuk om weer eens te horen “Some people stand in the darkness, afraid to step in to the light…tu-nu-nu…” En ja, mijn vader had ook wel eens een Playboy met Pam onder zijn bed liggen en dat ze graag trouwde met zogenaamde bad boys als Tommy Lee en Kid Rock wist ik ook, maar meer eigenlijk ook niet.

Fangirl

Ik had dus nooit verwacht dat ik anno 2023 plotseling fan zou zijn van Pam. Maar waarom dan Patries? Nou, om meerdere redenen; ze is 100% zichzelf, ze is 100% een survivor (jarenlange misbruikt als kind door een oppas), ze gaat 100% voor de liefde en ze is iemand die 100% haar moederrol heeft uitgevoerd. Ga ‘m kijken! Haar zonen komen ook aan het woord en de liefde en respect voor hun bijzondere moeder spat van het scherm. En natuurlijk is het niet leuk dat je moeder een sextape out there heeft, maar daar kon Pam dus helemaal niets aan doen. Deze beelden zijn namelijk gestolen uit haar huis. 

Ik had dus nooit verwacht dat ik anno 2023 plotseling fan zou zijn van Pam.

Inspiratie

Het moeilijkste om te zien vond ik dat ze zich in de rechtbank moest verdedigen om de rechten van die tape weer terug te krijgen. En waar haar integriteit te grabbel werd gegooid, onder het mom: ‘Je vraagt hier toch om, je staat toch ook in de Playboy’. Alsof je dan je recht op privacy verliest?! Gelukkig kijken we vandaag de dag anders iets tegen consent aan en krijgt de vrouw steeds meer rechten.

Weet je, het is zo makkelijk om te oordelen… maar Pamela heeft me geïnspireerd. Pam, ik wens je alle liefde van de wereld toe. En als je zin hebt in een zesde huwelijk…lekker doen! 

Liefs, Patricia

Wil je de column van Patricia liever luisteren? Dat kan. Elke vrijdag tussen 14.00 en 16.00 leest ze ‘m voor op Wild FM.