‘Ik wilde streng zijn tegen mijn kind, maar ik moest lachen’

09.08.2021 10:12
Nicolette Kluijver

Presentatrice Nicolette Kluijver is moeder van Isabella en de tweeling Ana Sofia en Jesse.

Ik heb drie Olympisch kampioenen in huis. De mooiste medailles pakken ze door mij totaal in te pakken – en dat terwijl ik me niet wil laten kennen. Maar opvoeden is topsport. Als ik boos op ze ben omdat ze echt heel stout zijn geweest, begint de sprint naar mijn hart. Ze vinden altijd weer een weg om mij weer te laten lachen om de situatie.
 

Stare down

Zo was Isabella ooit zo boos op mij bij het koekjesschap in de supermarkt, dat we in een ware stare down belandden. Ik probeerde haar ervan te overtuigen dat koekjes niet goed zijn voor je tanden. Zij probeerde mij ervan te overtuigen dat ze de vloer zou aandweilen met haar kleding als ik niet zou luisteren. En zo begon de stare down waar Rico Verhoeven en Badr Hari door geïntimideerd zouden zijn geweest.

Terwijl ze me aankeek, pakte ze een pak met koekjes, opende in één vloeiende beweging het pak en vroeg: “Wil je er ook eentje?” Ik wist dat ik op dat moment eigenlijk streng moest zijn, maar ik moest lachen om haar standvastigheid. Tien punten voor droogheid en doorzettingsvermogen van mijn Isabella.
 

Lees ook
Nicolette Kluijver heeft prachtige boodschap voor alle moeders >

 

Medailles

En dan is er Ana, winnaar van de gouden plak in afwenden en terugkoppen. O, mocht ik kat Cookie niet door de roze verf laten lopen? O, ik dacht dat de nieuwe planten graag een bad wilden met afwasmiddel. O, je vindt het niet leuk als ik een vierkant uit mijn eigen haar knip? Dat laatste was echt shit, want het duurde een jaar tot het een beetje aan was gegroeid. Toch moest ik uiteindelijk heel erg lachen om Ana, omdat ze tot op de dag van vandaag niet wil toegeven dat het echt wel een beetje zonde was van haar mooie blonde lokken.
 

Topsporters

Jesse is een topsporter in het uitvoeren van de opdracht, maar dan net even anders dan je had bedoeld. Jesse, wil je je bord opeten? En hij begint te knagen aan het bord – dat vroeg je toch? Jesse, kun je me helpen met de afwas? Tuurlijk kan hij dat; hij heeft drie honden die heel graag de restjes willen oplikken. Jesse, heb jij je tanden gepoetst? Jazeker mama (gisteravond), je zei er niet bij dat ik dat vanmorgen moest doen. Grapjas.
 

Deze column staat in Kek Mama 04-2021.

 

 

Lees ook
Nicolette Kluijver: ‘De band van mijn tweeling is ongrijpbaar en bijna jaloersmakend liefdevol’ >