‘Mijn kind kakt alles onder precies op het moment dat we in een trampolinepark staan zónder reservekleding’

02.11.2023 08:09
Tessa

Je zult altijd zien: je neemt eens geen extra kleding mee als je de deur uit gaat. Want ach welnee, mijn kinderen zijn allang zindelijk. Gesjouw om niks.

Jaja.

Nou, ik heb het geweten. Op een zonnige zaterdagochtend besloot ik mijn neefjes en nichtjes uit te nodigen om met Bodi en Daaf mee te gaan naar het trampolinepark. Ik had vijf kinderen onder mijn hoede en hop daar gingen we. Het was super. De eerste acht minuten, dan.

Toen kwam Bodi met een paars hoofd naar mij toe. ‘Mama, ik ben te laat’.

En daar sta je dan. In een openbaar toilet met de kak tot aan zijn enkels. Níks mee aan reservekleding. Er was geen mogelijkheid tot uitwassen of afspoelen: het zat overal. Mijn arme schat. Huilend keek hij me aan: mocht hij nog wel trampoline springen?

Eh, ja. Maar: hoe dan? Naakt?

Piepend belde ik mijn schoonzus op. Of zij misschien ergens een verdwaalde extra onderbroek en broek had liggen. Goddank reed ze terug en kon ik Bodi in een roze exemplaar van zijn nichtje hijsen. Hij kon verder spelen. De ellende met kleuterkak kon ik niet anders dan daar weggooien in een afvalbak buiten. Geen redden meer aan. Bodi is sindsdien niet meer te laat geweest. Maar die extra set met kleding, vergeet ik nooit meer. Al zijn ze al 27 jaar zindelijk.

Tessa Heinhuis (34) is moeder van tweeling Bodi en Daaf (4) en baby Sem (0). Ze is auteur van het boek Happy Mom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tessa Heinhuis (@tessaheinhuis)