Marit over grote borsten-fabel: ‘Pamela’ en ‘Anderson’ lieten mij in de steek’

09.07.2023 08:00
Beeld: Laurens Eggen

Marit Haegens-­Brugman (33) is ­getrouwd met Dylan en moeder van Nami (3 maanden).

Grote borsten bevatten meer melk. Dat is een fabel die ik op basis van mijn eigen ervaring kan bevestigen. Pamela en Anderson, zoals ik mijn voorgevel gekscherend was gaan noemen nadat mijn borsten in de zwangerschap drie cupmaten groeiden, lieten mij in de steek. En dat terwijl ik in mijn zwangerschap dacht dat ik tientallen glazen flessen zou kunnen vullen om het oude beroepsgroep van melkboer te laten herleven. Die was de hele straat afgegaan om mijn buren te voorzien van mijn voorraad.

Lees ook – ‘De ruggenprik had niet alleen mij, maar ook mijn man verdoofd’

Boobjob

Maar niets bleek minder waar. Ik maakte niet meer melk aan dan een vrouw met cupmaat A. En op zich is dat wel een eerlijke verdeling van de natuur, maar echt praktisch was het niet. Want mijn kleine dochter viel in het niet bij mijn boezem. Als ik haar in de madonnahouding wilde voeden, was haar hoofd kleiner dan de borst die ze moest aanhappen en verdween haar complete lichaam totaal onder die andere. En als ik stuwing had was het al helemaal een feest. Dan leek het alsof ik iemand was die tegen alle adviezen in toch een boobjob had gedaan terwijl ze al cupmaat G had.

“Mijn kleine dochter viel in het niet bij mijn boezem”

Foutje, bedankt

Biologisch gezien vind ik dat de natuur dit foutje toch even moet oplossen. Borsten die zo groeien, moeten ook wat opleveren. En dan bedoel ik niet alleen het blije gezicht van mijn man. Nu ik aan het afbouwen ben met het geven van moedermelk is de rust inmiddels wedergekeerd. Dag Pamela, dag Anderson. Jullie waren leuk voor mijn man. Iets minder voor mijn rug.