Marit Haegens-Brugman is getrouwd met Dylan en moeder van Nami (6 maanden).
Lees verder onder de advertentie
In een moordend tempo prop ik een perfect gebakken zalm met kreeftensaus en romige pasta in mijn mond. Met mijn vork prik ik snel in de salade, zodat ik ook nog wat groente binnenkrijg. Ennn klaar. Binnen de tijd. Nee, ik doe niet mee aan een Japanse eetwedstrijd. Ik heb een kind.
Op topsnelheid
Mijn man en ik zitten in het restaurant van ons Duitse hotel. Om 17.30 uur. Half 6, mensen. Voorheen reserveerde ik een tafeltje om 19.30 uur en moest ik me haasten omdat ik van tevoren drie verschillende outfits moest proberen. Nu draag ik de kleding van gisteren. M’n baby zit op schoot. In mijn linkerhand heb ik haar fles melk, in mijn rechterhand een glas wijn. Ik wist dat vrouwen goed konden multitasken, maar moeders… WAUW. Dit is van een ander niveautje hoor.
Lees verder onder de advertentie
Als we ons eten geserveerd krijgen weten we: we hebben ongeveer 100 ml de tijd. We praten niet in minuten, maar in milliliters. Als wij ons bord maar leeg hebben voordat zij echt moe is na haar fles, om een flinke huilbui in het restaurant te voorkomen. Want daar wordt niemand vrolijk van. Zelfs die vriendelijke serveerster niet.
Terwijl ik de zalm zonder enige vorm van smaakbeleving naar binnen werk, besef ik dat eten een andere betekenis in ons leven heeft gekregen. Afgekoeld eten is inmiddels meer regel dan uitzondering, een maaltijd wordt regelmatig gekozen op basis van het criterium ‘kun je het eten met één hand, zonder het op haar hoofd te knoeien?’
Lees verder onder de advertentie
Gelukkig mag onze dochter binnenkort beginnen met oefenhapjes en kan ze over een paar maanden in een kinderstoeltje in een restaurant zitten. Dan maakt ze meer onderdeel uit van het gezin bij de maaltijd. Daar kijk ik naar uit.
Maar als ik TikTok mag geloven kan het gedoe tijdens het avondeten straks weer nieuwe vormen aannemen: ik zag een video met de titel ‘het leed dat avondeten heet’ van een moeder met haar driejarige dochter die allerlei manieren zocht om haar bord niet leeg te hoeven eten. Ach, dat zien we dan wel weer. Op dit moment heet het bij ons: ‘Ook al is de zalm nog zo goed, alles is fastfood.’
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Jij weet wanneer de opvang sluit, waar het gymshirt ligt en wat er wel in de broodtrommel mag. En je partner? Die staat er verdwaasd en geeft aan dat jij het toch allemaal beter weet, dus het aan jou overlaat. Het klinkt onschuldig, maar het heet weaponised incompetence en het zorgt ervoor dat jij structureel […]
Opvoeden: het is soms een feest, soms een fulltime les in geduld. Natuurlijk wil je dat je kind opgroeit tot een warm, zelfverzekerd mens, én dat jullie band sterk blijft. Maar met alle adviezen, podcasts en TikTok-opvoedgoeroes zie je soms door de bomen het bos niet meer.
Dat kinderen veel fantasie hebben is een feit, maar toen de kinderen van de 39-jarige Dani een mysterieuze man in hun kamer zagen, wist ze: er spookt meer tussen hemel en aarde.
We weten allemaal dat slaap belangrijk is. Maar in de praktijk? Scrollen we nog even op Instagram, kijken we tóch nog een aflevering en worden we vervolgens drie keer per nacht wakker van een kind dat dorst heeft, nachtmerries heeft of gewoon even wil knuffelen. Ouders weten: goed slapen is een luxe. Toch hebben volwassenen […]
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (11), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.