‘Op dat muffige kantoor voelde ik me ineens enorm verliefd’

27.09.2022 06:25
Mariette Middelbeek

Mariëtte Middelbeek is journalist en auteur, en columnist voor Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze twee kinderen: zoon Casper en dochter Nora.

Er zijn van die mijlpalen die zich niet heel makkelijk laten negeren. Verjaardagen, de zoveelste trouwdag en alles waar ‘eerste’ bijstaat op kindergebied: eerste lachjes, hapjes, stapjes en schooldagen, bijvoorbeeld. Maar onlangs gleed er zomaar ongemerkt een mijlpaal voorbij, waar je dan weer niet van die vrolijk getekende Milestone-kaarten voor hebt. Ik bedoel de ‘De helft van je leven’-mijlpaal. Het Omslagpunt, namelijk het moment waarop Erik en ik langer met elkaar leven dan we zonder elkaar hebben geleefd.

Mijlpalen

Nu ben ik natuurlijk nog piepjong, dus het is vroeg voor een dergelijke mijlpaal, maar Erik en ik waren er dan ook vroeg bij. Ik was negentien toen we verkering kregen, hij ook. Ik had ooit een geweldig geestige geschiedenisleraar die zei: ‘Ik heb een fantastisch vrouw, ik had haar alleen tien jaar later willen ontmoeten.’ Heb ik hard om gelachen, maar ik heb dat gevoel zelf totaal niet.

Lees ook – ‘Ik ben jong getrouwd en heb er geen moment spijt van gehad’ >

Samen groeien

Om even een vreselijk cliché aan te halen: als je zo jong samen bent, groei je ook samen verder. Letterlijk om te beginnen (ik zag laatst oude foto’s en begrijp niet dat ik mezelf toen aan de dikkige kant vond), maar dat geheel terzijde. Ik bedoel uiteraard vooral figuurlijk. Dat verder groeien kan foutgaan als je allebei een andere kant op gaat en er andere dromen en ambities op nahoudt.

“Als je zo jong samen bent, groei je ook samen verder”

Maar in ons geval heeft het prima gewerkt. Afstuderen, de wereld bereizen, huizen kopen en verkopen, stormen doorstaan – allemaal samen. Trouwen, twee kinderen, elkaar soms een beetje kwijtraken en altijd weer terugvinden – ook allemaal samen. Romantiek in films zit in grote hotelbedden, kaarsen en rozenblaadjes. Romantiek in het echte leven zit in meer onverwachte zaken.

Romantiek

Onlangs zaten we bij de notaris – niet echt de plek waar je normaal gesproken de liefde bezingt, maar goed. En daar zag ik onze paspoorten, inclusief die gezellige pasfoto’s die niet zouden misstaan in een politiedossier, naast elkaar op tafel liggen, voor de zoveelste keer, al zoveel jaar. We zetten onze handtekeningen onder een oersaaie akte, ook naast elkaar. En op dat muffige kantoor met net zo muffige notaris voelde ik me ineens enorm verliefd. Kijk ons nou, samen helemaal opgegroeid. Romantiek ten top.

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.