11 redenen waarom kerst met je kind een feest is

22.12.2021 10:02
Mariette Middelbeek

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij.

 1. Omdat het voor de verandering gewoon echt niet uitmaakt wat ze allemaal wel en niet naar binnen werken. 17 kerstkranjes en niks groens? Prima joh.
   
 2. Omdat je om die reden zelf ook gewoon onbeperkt kerstkransjes naar binnen kunt werken.
   
 3. Omdat ze echt oprecht blij worden van iedere kerstman die ze tegenkomen in de supermarkt, op school, op tv en op straat.
   
 4. Omdat je bijna geen moeite hoeft te doen voor het creëren van herinneringen die hun hele leven meegaan. Een kerstboom doet op dat gebied al wonderen.
   
 5. Omdat je onder het mom van ‘de kinderen’ je huis enorm over de top kunt versieren, inclusief zingend rendier in de tuin of zo.
   
 6. Omdat het een mooie reden is om je kind uit z’n favoriete Spiderman / Dora / Peppa / Frozen-shirt te krijgen en in iets met veel glitters of een mini-stropdas.
   
 7. Omdat je met een beetje geluk niet hoeft te werken en misschien zomaar een keer tijd hebt om de Twisteren met je kind (tenzij je nog zes kalkoenen moet braden).
   
 8. Omdat kinderen die fonetisch Jingle Bells zingen uitzonderlijk schattig zijn.
   
 9. Omdat de kerstviering op school naast een heleboel glutenvrije kerstboomspeltdadelkoekjes-stress ook wel weer Een Moment is.
   
 10. Omdat jij misschien stapelgek wordt van een tournee door het land, maar je kind het natuurlijk wel enorm leuk vindt om opa, oma, oom, tante, neefje of nichtje te zien.
   
 11. Omdat opvoeden tijdens de kerst zinloos is en daarom bij voorbaat opgegeven kan worden.

Deze column verscheen twee jaar geleden op kekmama.nl nog voor de coronamaatregelen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >