‘Van föhn tot goed boek: deze spullen liggen stof te happen sinds ik moeder ben’

21.02.2019 13:20
column-malu

Malu kan zich sinds het moederschap niet heugen wanneer ze voor het laatst een boek heeft doorgebladerd. En dat geldt voor nog wel meer dingen, trouwens.

 1. Tja, boeken. Staat interessant hoor, zo’n stapel Hendrik Groen, Saskia Noort en Jacques Hamelink op m’n nachtkastje, maar als ik realistisch ben weet ik dat ik na één bladzijde mijn focus kwijt ben. Óf door een kind dat stante pede mijn aandacht wil óf doordat ik in slaap val.
 2. Zelfde verhaal met badolie. Of badparels. Want hoewel ik me keer op keer voorneem nu eens écht me-time te nemen met bubbels en – daar is-ie weer – een goed boek, komt het er, nou ja, nooit van.
 3. Oorbellen en kettingen? Die leg ik sinds kort achter slot en grendel als ik in de weer ben met Het Grijpgrage Kind. Er hoeft maar iets in z’n gezichtsveld te verschijnen en hij rukt eraan alsof z’n leven ervan afhangt. 
 4. Om precies diezelfde reden draag ik dus ook nooit meer een bril – meteen kwijt dat ding.
 5. Nagellak heb ik nog wel geprobeerd, maar toegegeven: als je kunt kiezen tussen zo’n tijdrovende klus als je nagels lakken en pakweg een halfuur je ogen dichtdoen… dan weet ik het wel.
 6. Lippenstift. Begin ik ook niet meer aan op een doordeweekse dag. M’n kind hoeft maar naar me te kíjken en ik voel al het intense verlangen ‘m een stortvloed aan kusjes te geven. Denken mensen door al die rode vegen op z’n wangen vast dat ik ‘m wat aandoe.
 7. En de föhn: mag blij zijn als ik m’n haar überhaupt kan wássen…
 8. Mijn fiets? Staat al eeuwen stof te happen in de berging. Niet dat ik niet wíl fietsen, het weer zat gewoon niet mee de laatste maanden. 
 9. Daarbij: het is gewoon veel praktischer om met de kinderwagen boodschappen te doen. Baby slaapt, ik bezorg mezelf geen hernia door het tillen van zware tassen…Win-win. 
 10. Tijdmanagement, dat is the key. Dan heb ik misschien geen mooi gelakte nagels, rode lippen en gestyled kapsel, ik heb wel meer tijd om m’n kind te knuffelen… 
 11. Het huis te fatsoeneren…
 12. Te slapen…
 13. En naar die fijne stapel met boeken te staren.

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels negen maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >