‘Nooit gedacht dat dít mijn ultieme vakantiebeleving zou zijn’

17.07.2021 13:22
malu_en_zoon_mack

Malu Pesulima (29) woont samen met Romano en is moeder van Mack (3).

Zondagmiddag. Het is koud voor de tijd van het jaar en Mack geniet vanuit de bolderkar van een doosje rozijnen en alle weelderige bomen op het Brabantse vakantieresort. Het zwembad is dicht. De restaurants doen enkel aan afhaalbestellingen en het normaal zo drukke speeltuintje bij de receptie blijkt uitgestorven. De supermarkt in het park is open, maar je mag er alleen met een mondkapje naar binnen. En volg je de pijlen op de grond niet? Dan word je streng teruggefloten.
 

Luxe vakantie

Toegegeven: als je mij een jaar geleden had verteld dat dit voor mij de ultieme vakantiebeleving zou zijn, had ik je vierkant uitgelachen. Echt niet omdat ik zo nodig in een luxe oord op de Malediven wil zitten, maar simpelweg omdat vakantie voor mij altijd gelijkstond aan een vliegreis naar een warm land. Een plek met levendige stranden, gemoedelijke terrassen en charmante huizen. Waar mensen elkaar knuffelen op straat en waar je tijdens de wekelijkse markt door de drukte alleen schuifelend van kraam naar kraam komt.

En toch zit ik nu, met een houten kont maar gelukkiger dan ooit, op de rand van de stenen zandbak te genieten van mijn spelende kind en een choco-to-go om mezelf op te warmen.
 

Lees ook
Deze vakantiebestemmingen in Nederland zijn ideaal met kinderen >

 

Geluk

Ik zie Macks ogen stralen wanneer hij in de speeltuin voor het eerst in z’n eentje van de glijbaan sjeest. De hele middag wil hij niets anders dan vol trots laten zien dat hij het écht alleen kan. En dat vrolijke moment doet me beseffen dat het afgelopen jaar me, naast heel veel grijze haren (wekenlang geen kinderopvang hakt erin, laten we de boel niet verheerlijken), ook iets moois heeft gebracht: het besef dat het voor mij niet uitmaakt waar we zijn, als Mack het maar naar z’n zin heeft.

Natuurlijk is het lekker om vanuit je resort het hagelwitte strand op te kunnen lopen, nogal wiedes. En natuurlijk word ik blij van een gebruinde peuter met strepen zonnebrandcrème op z’n gezicht. Maar ik weet nu dat ik datzelfde geluk ook op een oer-Hollands vakantieresort kan ervaren. Zelfs met negen graden, gesloten zwembaden, afhaalbestellingen en uitgestorven speeltuintjes.
 

Deze column staat in Kek Mama 08-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.