Column Malu: ‘Ik ben als de dood m’n kind een stukje brood te geven’

10.01.2019 15:44
column-malu

Hoewel Malu’s zoon (7 maanden) al best toe is aan een boterham, is ze als de dood dat-ie erin blijft. ‘Ik durf ‘m niets anders te geven dan gepureerde groenten en fruit.’

Een maand geleden al werd er bij het consultatiebureau gezegd dat Mack mocht oefenen met het eten van brood, maar ik schuif het al tijden voor me uit. Want wat als zo’n stukje per ongeluk z’n huig voorbijschiet en in z’n luchtpijp blijft hangen? En dat ik dan vervolgens geen idéé heb wat ik moet doen? Van m’n stok ga door de schrik of uit paniek 112 bel?

 

‘Cursus EHBO voor baby’s’

Bij het zien van een in stukjes gesneden boterham heb ik m’n kind in gedachten al zes keer moeten reanimeren, dus ik val toch altijd weer terug op dat gepureerde spul. Het is zelfs zo erg dat ik vriend opperde éérst een cursus ‘EHBO voor baby’s’ te volgen voordat we de proef op de som nemen – belachelijk eigenlijk.

 

Lees ook
VIDEO: Scottie eet haar eerste boterham en Saar Koningsberger huilt van trots >

 

‘Hup, gewoon proberen’

En sneu ook, want ik zie gewoon dat Mack toe is aan iets nieuws: hij kijkt mijn boterham nog net niet uit m’n handen en begint al te smakken als ik met m’n bord voorbijloop. Vriend staat er gelukkig nuchter in. ‘Hup, gewoon proberen. We blijven erbij en als er iets misgaat, kunnen we snel genoeg ingrijpen…’

 

‘Hij geniet’

Na tig filmpjes ‘wat te doen als je kind stikt’ durf ik het sinds een paar dagen gelukkig aan Mack als tussendoortje een maisfinger te geven. Ik ben bloednerveus bij elke hap, maar het is al iets. En nog belangrijker: hij geniet er zichtbaar enorm van om iets nieuws te leren.

Hopelijk biedt dit perspectief en geef ik ‘m over een paar dagen zonder die buitensporige angst een stukje van m’n boterham. Al is zo’n EHBO-cursus natuurlijk nooit een slecht idee.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >