‘Met 35 graden blèrden we mee met Mariah Carey’

20.12.2023 05:07
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (40) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (11) en Jackie (6).

Ik was met vriendinnen op Ibiza, waar we na een dag strand in club Lío stonden. Zomerjurkjes aan, drankje in de hand en meezingen. Op flink volume schalde daar namelijk All I want for Christmas is you van Mariah Carey uit de speakers. Buiten was het 35 graden, binnen zongen we luidkeels het kerstliedje mee. Feest, en de dwarrelende sneeuwvlokken dachten we er gewoon bij.

Winter vs zomer

Beetje gek? Ik herkende het eigenlijk wel. Julian is in de zomer jarig. Dat is altijd gezellig, met een lekkere taart, leuke cadeaus, spelletjes en visite. Maar hij zou voor zijn vrienden zo graag een keer een winterfeestje geven: in dikke jassen naar buiten, met een muts op en wanten aan een schaatswedstrijd houden op de bevroren sloot achter ons huis en warme chocolademelk drinken bij een vuurkorf met geroosterde marshmallows toe.

Zijn zus Nikki heeft het omgekeerde. Zij is juist in de winter jarig en droomt ook van een feestje met ijs, maar dan in sorbet- of softijsvorm, bij een zwembad vol vriendinnen in de zon. 

Lees ook – ‘Eens in het jaar ga ik in mijn eentje naar Ibiza om even geen mama te zijn’ >

Feest

Misschien kunnen we dat best organiseren, bedenk ik. Julian gaat voor een feestje in wintersfeer met zijn vrienden naar SnowWorld, want dat is ook in de zomer open. In die koude skihal zijn een warme jas en wanten geen overbodige luxe, dus die nemen we mee. De jongens gaan op hun latten met een skiliftje omhoog en roetsjen dan de sneeuwhelling af – op repeat. Na een uurtje drinken we met rode neuzen onder aan de piste warme chocolademelk en stappen we weer in de auto. Eenmaal thuis steken we de kooltjes aan. Want die marshmallows kunnen ook heel goed op de barbecue.

“Nikki zit stralend in het midden: summer vibes in de winter, heerlijk!”

Nikki nodigt op een grijze winterdag voor een zomers feestje haar vriendinnen uit in een tropisch zwembad. Ze spetteren in bikini in het water en beklimmen enthousiast de trap van de glijbaan om joelend naar beneden te roetsjen – op repeat. Na afloop smullen ze met rode wangen onder een palmboom van een reuzensorbet met vijf rietjes. Nikki zit stralend in het midden: summer vibes in de winter, heerlijk! Toch steken we thuis weer de vuurkorf aan. Want die geroosterde marshmallows, die mogen blijven.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.