Kirsten Schilder: ‘Wat ik vaak denk, maar vrijwel niet uitspreek…’

27.02.2023 19:00
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (39) is columnist van Kek Mama. Ze is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (10) en Jackie (5).

Het leuke van een open keuken? Dat je, al koekjes bakkend of de vaatwasser uitruimend (er zijn ook minder leuke klusjes), schattige momenten meepakt. Zo kwam Jackie van de week luidkeels zingend voorbij: “Hand in de pot wie mij lief vindt!” Julian, net terug van voetbaltraining, keek verstoord op van de bank, twijfelde even of hij zou blijven zitten… maar ging toch staan en liep op zijn zusje af.

Lees ook – ‘Al die nieuwe dingen in 2023 geven me een tegenstrijdig gevoel’

Jackie opende haar armen en keek haar broer stralend aan. Ze gaf hem een van haar dikste knuffels en zei: “June, ik vind jou ook lief.” Quasinonchalant, maar met een klein lachje op zijn gezicht, slofte Julian terug naar de bank. “Mam, Julian vindt mij ook lief!” riep Jackie, blij met de bevestiging die ze van haar broer gekregen heeft. Intens tevreden pakte ze haar stiften en schrift en begon te tekenen.

Ik vind je lief

Het broer-zustafereel zette me aan het denken. Ik vind je lief; wanneer heb ik mijn moeder, tante of vriendinnen in de ogen gekeken en verteld dat ik blij word als ik ze zie, vrolijk als ik hun stem aan de telefoon hoor en gekoesterd omdat we van die mooie gesprekken voeren? Juist naar de mensen die zo dichtbij me staan, spreek ik dat vrijwel niet uit. Terwijl het zo hartverwarmend en eenvoudig is, mijn kinderen hebben het net voorgedaan!
“Juist naar de mensen die dichtbij me staan, spreek ik dat vrijwel niet uit”
Ja, zodra ik deze column heb gemaild, stuur ik mijn volledige inner circle een lief bericht. Misschien wel twee, zodat de boodschap goed overkomt. En als ik mijn dierbaren zie, geef ik ze een extra stevige knuffel. En jou, lieve lezer, laat ik bij deze graag weten dat je heel veel voor mij betekent!
Liefs, Kirsten