Kirsten Schilder: ‘Ook bij ons is het lang niet altijd rozengeur en maneschijn’

06.02.2023 19:00
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (39) is columnist van Kek Mama. Ze is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (10) en Jackie (5).

Hallo, aangenaam kennis te maken. Ik ben Kirsten en ik ga de komende tijd dingen aan jou toevertrouwen via deze column voor Kek Mama! Je kent vast wel dat ongemakkelijk gevoel als iemand in een groep opeens oppert een voorstelrondje te doen. Enerzijds had je het kunnen weten; er stond immers al een tijdje een afspraak in je agenda met een groep nieuwe mensen. Toen je binnenkwam en je jezelf vluchtig aan iedereen voorstelde, wist je al dat het niet afdoende was om even snel je naam te zeggen en wat handen te schudden.

En toch overvalt het je. Je wil niet te langdradig zijn, maar wie je bent en wat je doet even snel in een paar regels samenvatten is niet bepaald een gemakkelijke taak. En precies dat gevoel bekruipt mij nu, terwijl ik deze tekst aan het typen ben. 

Overgangsfase

Een identiteitscrisis is een groot woord, maar deze introductie valt mij zwaar. Dat komt omdat ik middenin een overgangsfase zit. Een overgangsfase tussen fulltime moederschap en een leven waarin ik meer en meer mijn vleugels uitsla. In de eerste plaats ben ik een 39-jarige vrouw, geboren als dochter van twee fantastische ouders, en ben ik opgeleid tot lerares Speciaal Basisonderwijs. Dit beroep heb ik jarenlang met liefde uitgeoefend voordat ik een ontzettend leuke man uit Volendam tegenkwam. Die man, die jullie allemaal kennen als Nick, kon hartstikke leuk zingen en vond het leuk om met een schoolvriend liedjes te schrijven en demo’s te maken. 

“Een identiteitscrisis is een groot woord, maar deze introductie valt mij zwaar”

Kinderen

Samen met deze man kreeg ik drie geweldige kinderen, die er momenteel alles aan doen om mij uit mijn concentratie te halen. Terwijl zij zich links van mij aan het tergen zijn en ik wat er wat broodnodige ouderlijke interventies ingooi, typ ik stug door. Geloof me, en dat zul je in mijn columns merken, ook bij ons is het lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo! Het ‘awkward’ voorstelrondje heb ik overleefd. Hopelijk vind je het leuk om op KekMama.nl mijn wel en wee te lezen. Ik kijk er naar uit scènes uit mijn leven voor je op te schrijven.

Liefs, je nieuwe columniste Kirsten